Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (preview)

Με την Τότεναμ να χάνει έδαφος και τη Σαουθάμπτον να νικάει, η Λίβερπουλ πρέπει απαραιτήτως να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» για να βρεθεί και πάλι μόνη στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, μένοντας παράλληλα κοντά στην πρώτη τετράδα.



Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (preview)

Το πολύ κακό μομέντουμ που βρίσκεται τον τελευταίο 1,5 μήνα η Νιούκαστλ θέλει να εκμεταλλευτεί μέσα στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ.

Την ώρα που η Σαουθάμπτον κέρδισε τη Χαλ με 2-0 και η Τότεναμ ηττήθηκε εντός έδρας από την Άστον Βίλα με 1-0, οι «κόκκινοι» γνωρίζουν πως σε περίπτωση που καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «καρακαξών» θα βρεθούν και πάλι στην 5η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Παράλληλα θα μειώσει και πάλι στους τέσσερις τη διαφορά της από την 4η θέση, στην οποία βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, διεκδικώντας μέχρι τέλους τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα όποια σχέδια της Λίβερπουλ θέλει φυσικά να καταστρέψει η Νιούκαστλ στη σημερινή (13/4) μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Τζον Κάρβερ γνωρίζει πως οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ πάνε πολλές, την ώρα που οι εννέα βαθμοί διαφορά που έχει από την επικίνδυνη ζώνη (35 έναντι 26), μπορούν να μειωθούν πολύ γρήγορα.

Σε περίπτωση που οι «καρακάξες» καταφέρουν να πάρουν το «διπλό» μέσα στο «Άνφιλντ», θα φτάσουν την Έβερτον στην 12η θέση και θα απαλλαγούν για λίγο από το όποιο άγχος για την παραμονή τους στην κατηγορία που μόνο εξασφαλισμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αγωνιστικά νέα:

Λίβερπουλ:

Για τον επόμενο έναν μήνα θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω προβλήματος στον δικέφαλο ο Μαμαντού Σακό, με τον Εμρέ Τσαν να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα έχοντας εκτίσει την τιμωρία του.

Το ίδιο δεν ισχύει για τους Τζέραρντ και Σκρτέλ που παραμένουν τιμωρημένοι.

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος ήταν απών στο ματς της Τετάρτης κόντρα στη Μπλάκμπερν λόγω ίωσης.

Νιούκαστλ:

Στο αρχικό σχήμα της Νιούκαστλ θα βρεθεί πιθανότατα ο Ντάριλ Γιανμάατ, αν και υπάρχουν σκέψεις για τη μη χρησιμοποίησή του ως βασικός, λόγω του τραυματισμού που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με τη Σάντερλαντ.

Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εκτίει ο Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, την ώρα που ο Παπίς Σισέ θα βρίσκεται στις εξέδρες όντας τιμωρημένος με επτά αγωνιστικές.

Σιμ Ντε Γιονγκ και Ρολάντο Άαρονς επέστρεψαν στις προπονήσεις και πιθανότατα θα είναι έτοιμοι στα επερχόμενα ματς των «καρακαξών».

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Τσαν, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Λούκας, Άλεν, Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ

Νιούκαστλ: Κρουλ, Τέιλορ, Γιανμάατ, Γουίλιαμσον, Κόλμπακ, Σισοκό, Γουτιέρεζ, Γκουφράν, Αμεόμπι, Καμπέγια, Πέρεζ