Μπέρνλι – Άρσεναλ (preview)

Επόμενη στάση... «Turf Moor» για την ανεβασμένη Άρσεναλ των εφτά συνεχόμενων νικών! Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκει τη Μπέρνλι μπροστά της για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους νεοφώτιστους να παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, δύο βαθμούς μακριά από τις θέσεις της σωτηρίας.



Μπέρνλι – Άρσεναλ (preview)

Στη θεωρία, η ομάδα του Σον Ντάικ έχει πολύ δύσκολο έργο στην προσπάθεια να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, δεδομένης της ανωτερότητας των ΚΠΡ, Χαλ, Άστον Βίλα και Σάντερλαντ. Πρακτικά, όμως, τίποτα δεν αποκλείεται αν και οτιδήποτε καλό κάνει, αποδεικνύεται πλέον περισσότερο σαν έκλαμψη παρά σαν αποτέλεσμα δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας. Τελευταίο παράδειγμα, η νίκη (1-0) επί της Μάντσεστερ Σίτι σε παιχνίδι μετά το οποίο ακολούθησε μια ήττα και μια ισοπαλία.

Η δε Άρσεναλ των εφτά διαδοχικών νικών, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -7 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Τσέλσι, που έχει ένα ματς λιγότερο από τους διεκδικητές – αν μπορούν να θεωρηθούν τέτοιοι – του τίτλου.

Έπειτα από τον θρίαμβο επί της Λίβερπουλ σ' ένα ματς που απέδειξε ότι ήταν... δύο ταχύτητες πιο πάνω από τους «κόκκινους» κι έφτασε δίκαια και άνετα στα τέσσερα γκολ, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει την πορεία της με στάση στο «Turf Moor» και αποκλειστικό στόχο της διατήρηση του σερί, από τη στιγμή που παραμονεύουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Στη διάθεση του Αλσατού κόουτς επανέρχονται οι Ντεμπισί, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Ντιαμπί, αμφίβολος για τους «κανονιέρηδες» σήμερα είναι ο Λοράν Κοσιελνί με πρόβλημα στο γοφό, ενώ από τεστ ετοιμότητας για τις ενοχλήσεις στα πλευρά που τον έβγαλαν εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ, θα περάσει ο Βόιτσιεχ Σέζνι.

Για τους γηπεδούχους, ο Ματ Τέιλορ ενδέχεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση από τον περασμένο Αύγουστο έχοντας αναρρώσει από το πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα, επιστρέφουν από τραυματισμούς οι Γουάλας και Ριντ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον – Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι – Μπόιντ, Άρφιλντ, Τζόουνς, Μπαρνς – Βόουκς, Ινγκς

Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα – Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ, Μονρεάλ – Κοκλέν, Καθόρλα – Σάντσες, Ράμσεϊ, Εζίλ - Ζιρού