Σκωτία – Γιβραλτάρ (preview)

Εύκολο φαίνεται ότι θα είναι το απόγευμα της Κυριακής για την εθνική ομάδα της Σκωτίας που μπορεί να διατηρηθεί σε τροχιά διεκδίκησης της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016, αφού υποδέχεται τη νεοσύστατη εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ για τον 4ο όμιλο των προκριματικών.  



Σκωτία – Γιβραλτάρ (preview)

Ο Γκόρντον Στράχαν κάνει καλύτερη την εθνική ομάδα της Σκωτίας, που όμως χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να επιβληθεί στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι της Ιρλανδίας, αν και δεν τέθηκε θέμα δυσκολίας στην προσπάθεια κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Σκωτσέζοι βρίσκονται μαζί με τους Γερμανούς και τους Ιρλανδούς στους εφτά βαθμούς στον όμιλο, όμως, αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν το τρίτο σκαλί.

Με τον καθοδηγητή της Γουέστ Μπρομ, πλέον, Ντάρεν Φλέτσερ και φυσικά τον Σκοτ Μπράουν, η εθνική ομάδα της Σκωτίας θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα ώστε να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση, έχοντας δώσει τελευταία φορά το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, το 1998.

Το Γιβραλτάρ, τελευταίο και χωρίς βαθμό στο 4ο γκρουπ των προκριματικών, έχοντας πλεόν στον πάγκο τον γεννημένο στη Γλασκώβη, Ντέιβι Γουίλσον, δεν διεκδικεί τίποτα πέρα από εμπειρίες στην προκριματική φάση του Euro 2016.

Επί του αγωνιστικού, για τους γηπεδούχους, ο Στράχαν καλείται ν' αποφασίσει για τον τερματοφύλακα που θα χρησιμοποιήσει, με τους Γκόρντον και Μάρσαλ να βρίσκονται σε εγρήγορση. Με τους «Βρετανούς», Αρτέλ, Γκόσλινγκ, Πρίστλεϊ και Γουάισμαν το Γιβραλτάρ.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1.Πολωνία 10

2.Γερμανία 7

3.Σκωτία 7

4.Ιρλανδία 7

5.Γεωργία 3

6.Γιβραλτάρ 0