Κερδοφορία για Αρσεναλ
Αύξηση στα κέρδη προ φόρων παρουσίασε η Αρσεναλ τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαιού, καταφέρνοντας να μειώσει σημαντικά και το πραγματικό της χρέος. Τα 56 εκατομμύρια λίρες έφτασαν τα κέρδη έναντι 45,5 εκατομμυρίων την περσινή χρονιά.

Σημαντικό
ρόλο στην οικονομική κατάσταση των «κανονιέρηδων» έπαιξε και η πώληση 362
διαμερισμάτων στο συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη έδρα του
συλλόγου το «Χάιμπουρι». Τα 156,9 εκατομμύρια λίρες που εισέπραξε από τα
ακίνητα βοήθησαν στην αποπληρωμή δανείων στις τράπεζες ύψους 129,6 εκατομμυρίων
λιρών.
Παράλληλα ο
σύλλογος παρουσίασε σημαντική μείωση στο πραγματικό χρέος το οποίο φτάνει πλέον
τα 135,6 εκατομμύρια λίρες έναντι 297,7 εκατομμυρίων την περσινή χρονιά.
Κέρδος κατέγραψε ο σύλλογος και απο τις αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών που έφτασε τα 13,6 εκατομμύρια λίρες, ενώ την περσινή χρονιά ήταν μόλις 2,9 εκατομμύρια.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο εκτελεστικός διευθυντής Ιβαν Γκαζιδης του συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα αλλά και την αισιοδοξία του για το μέλλον. "Σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιτύχεις σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως και το να μένεις σταθερός δεν ήταν, είναι, ούτε και θα είναι επιλογή για τον σύλλογο. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μια ζωντανή και εύρωστη με επαρκή έσοδα που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία. Εχουμε κάνει σπουδαία πρόοδο τον τελευταίο χρόνο και είμαι ενθουσιασμένος με τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας" τόνισε.






















