Μουρίνιο : «Τυχερός ο Μάτιτς...»

Εγκληματικό χαρακτήρισε το τάκλιν του Ασλει Μπάρνς στον Νεμάνια Μάτιτς, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην  εκπομπή του Skysports  «Goals on Sunday».



Μουρίνιο : «Τυχερός ο Μάτιτς...»

Την άποψη πως οι διαιτητικές αποφάσεις βδομάδα με την βδομάδα ολοένα και στρέφονται εναντίον της ομάδας του εξέφρασε ο τεχνικός της Τσέλσι, ο οποίος χαρακτήρισε τυχερό τον Μάτιτς που το τάκλιν του παίκτη της Μπέρνλι δεν του κόστισε την καριέρα του.  

«Το τάκλιν του Μπαρνς θα μπορούσε να σημάνει τέλος καριέρας. Δεν μπορώ να βρω ένα επίθετο για να την χαρακτηρίσω. Ο Ματιτς είναι πολύ τυχερός. Άλλος σύλλογος θα είχε πάντως τη δύναμη να κάνει ένσταση για την κόκκινη κάρτα του Μάτιτς» τόνισε.

«Τι μπορώ να πω που δεν το ξέρουν όλοι. Υπάρχουν γεγονότα σε κάποια ματς που υπάρχει χώρος για συζήτηση και για διαφορετικές απόψεις. Εχεις εσύ μια άποψη, έχω εγώ μια άλλη, αλλά υπάρχουν και φάσεις για τις οποίες υπάρχει ξεκάθαρα μια άποψη. Αυτά τα τέσσερα συμβάντα είναι ξεκάθαρα για όλους» επεσήμανε σχετικά με το χθεσινό ματς απέναντι στην Μπέρνλι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και σε άλλες διαιτητικές αποφάσεις που στοίχησαν στην ομάδα του. «Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο κάνουν λάθη. Αυτός ο κύριος (σ.σ. Μαρτιν Ατκινσον) είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην Ευρώπη και αυτός μπορεί να κάνει λάθη. Ξεκάθαρα έκανε τέσσερα σημαντικά λάθη χθες. Η ιστορία με το πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα ξεκίνησε την πρώτη αγωνιστική. Αντί να δοθεί πέναλτι εις βάρος της Μπέρνλι τότε, δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Κόστα για «βουτιά» Και η ιστορία αυτή συνεχίζεται από τότε. Θυμάμαι ότι μια απόφαση ήταν υπέρ μας και αυτή ήταν αμφισβητούμενη. Ρισκάρω την παρουσία μου στον πάγκο στον τελικό του Λιγκ Καπ με αυτή την συζήτηση. Οπότε δεν μπορώ να προχωρήσω, αλλά η αλήθεια είναι πως βδομάδα με τη βδομάδα έχουμε αποφάσεις εναντίον μας. Νομίζω πως οι παίκτες μου δεν αξίζουν αυτή την συμπεριφορά. Χθες, ήμουν ψύχραιμος στην συνέντευξη τυπου, αλλά οι παίκτες μου δεν λαμβάνουν τον σεβασμό που αξίζουν»

Μάλιστα ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν δίστασε να προτείνει τη χρήση της τεχνολογίας ώστε να αποφεύγονται σημαντικά διαιτητικά λάθη : «Οι διαιτητές προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν καλά. Δεν είναι μόνο η δική μου άποψη, όλοι το βλέπουν. Πως θα το βελτίωνα; Αν ο διαιτητής δεν μπορεί να δει ένα πέναλτι που γίνεται μπροστά του στα τρια μέτρα, ένας βοηθός μπροστά από μια οθόνη δεν μπορεί να μην το δει. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του διαιτητή, αν πιστεύουμε πως τα λάθη –και εγώ το πιστεύω αυτό- οφείλονται στο απρόβλεπτο του παιχνιδιού, τότε η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει. Μίλησα με τον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα και μου είπε πως δεν είχε την ευκαιρία να δει στην τηλεόραση τις φάσεις. Τον ρώτησε αν μίλησε με κάποιον που είδε το ματς από την τηλεόραση, αλλά μου είπε πως δεν είχε καμία ενημέρωση. Μου είπε ότι δεν είδε καμία από τις φάσεις