Κύριος στο αντίο του ο Λάμπερτ

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Άστον Βίλα, τον ιδιοκτήτη και τους ανθρώπους του συλλόγου, ο Πολ Λάμπερτ, στην επίσημη τοποθέτησή του μετά την απόλυση από την τεχνική ηγεσία των «χωριατών». Τι είπε για τους στόχους που είχαν τεθεί, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και την αφοσίωσή του στον σύλλογο.  



Κύριος στο αντίο του ο Λάμπερτ

Ο Λάμπερτ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Άστον Βίλα, από το βράδυ της Τετάρτης, αφήνοντας την ομάδα στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 25 παιχνίδια και με μόλις 12 γκολ ενεργητικό, που σημαίνει τη χειρότερη επίθεση του κορυφαίου πρωταθλήματος.

«Η αρχικά μου αποστολή ήταν να αναδιαμορφώσω το ρόστερ, να εξισορροπήσουμε τους μισθούς των παικτών και να προσπαθήσουμε με αργά και σταθερά βήματα να κρατήσουμε την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, εδραιώνοντάς τη και βελτιώνοντάς τη με τον καιρό» ανέφερε ο πρώην, πλέον, κόουτς των «χωριατών», για να προσθέσει:

«Η εμπειρία μου από την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα θα αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία της προπονητικής μου καριέρας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες, να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλους και ειδικά στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ελπίζω να βλέπω στο μέλλον να πανηγυρίζουν επιτυχίες και οι οπαδοί να δουν την ομάδα εκεί που θέλουν».

Για τον κόσμο της Άστον Βίλα, ο Λάμπερτ είχε να πει πως: «Είναι οι πιο ένθερμοι που έχω αντικρίσει... Έχουμε υψηλές προσδοκίες, αντιλαμβάνομαι τη δυσαρέσκειά τους για τη φετινή πορεία, όμως ελπίζω στο άμεσο μέλλον να μπορεί ο σύλλογος να ανταγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στην κορυφή».

Όσο για το μεγάλο αφεντικό της ομάδας, Ράντι Λέρνερ, ο 45χρονος προπονητής δήλωσε: «Όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία, μου είχε πει ότι μόλις είχα συμφωνήσει για τη δυσκολότερη αποστολή της καριέρας μου. Δεν είχε καθόλου άδικο όπως αποδείχθηκε... Πρέπει να τονίσω όμως ότι δεν τα παράτησα ούτε για μια στιγμή, δούλεψα σκληρά και επέδειξα απόλυτη αφοσίωση μέχρι την τελευταία ημέρα που βρισκόμουν στην ομάδα».