Μέσα τα φαβορί!

Ήταν Μάρτιος του 2001 όταν η Τότεναμ επικράτησε σε ματς Κυπέλλου για τελευταία φορά ενώ είχε δεχθεί δύο γκολ. Η Μπέρνλι την ανησύχησε όμως η ομάδας του Ποκετίνο έφτασε στο 4-2 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο. Διπλό πρόκρισης σημείωσε η Σαουθάμπτον επί της Ίπσουιτς ενώ η Μπράντφορντ διέσυρε τη Μίλγουολ με σκορ 4-0 εντός έδρας.



Μέσα τα φαβορί!

Μπράντφορντ-Μίλγουολ 4-0
Κανένα πρόβλημα δεν συνάντηση η Μπράντφορντ απέναντι στη Μίλγουολ και πήρε την άνετη νίκη με σκορ 4-0. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάνσον στο 8΄και στο 17΄διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Στέντ. Στο ημίωρο η Μίλγουλ έμεινε με παίκτη λιγότερο και οι γηπεδούχοι στο 39’ διαμόρφωσαν το 3-0 με τον Χάλιντεϊ ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 57’ με τέρμα του Νοτ. Ο επόμενος γύρος θα βρει την Μπράντφορντ αντιμέτωπη με την Τσέλσι εκτός έδρας.

Ιπσουιτς-Σαουθάμπτον 0-1
Αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στην Ίπσουιτς να ελπίζει. Μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού και πήρε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας. Η Σαουθάμπτον χωρίς πολλές αλλαγές στην 11άδα της πανηγύρισε τη νίκη 1-0 επί της Ίπσουιτς με το τέρμα που σημείωσε ο Λονγκ στο 19ο λεπτό.

Τότεναμ-Μπέρνλι 4-2
Χορταστικό ματς, εκπληκτικό 10λεπτο. Τρία λεπτά μετά τη σέντρα η Μπέρνλι προηγήθηκε με τον Σορντέλ και στο 8ο λεπτό  ο Γουάλας διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους. Στο 10’ ο Παουλίνιο μείωσε για την Τότεναμ, η οποία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2.  Στο 2ο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι και με τους Κίρικες στο 49΄και Ρόουζ στο 52’ πανηγύρισαν στο τελικό 4-2 την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου όπου θα υποδεχθούν τη Λέστερ.