Τις καλύτερες γιορτές κάνει η Τσέλσι (vids)

Χριστούγεννα ευτυχισμένα, δεν γίνονται... μακριά από την κορυφή. Η Τσέλσι συνεχίζει να κάνει καλές γιορτές φέτος, επικρατώντας 2-0 της Γουέστ Χαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο πλαίσιο της Boxing Day. Αποσπάστηκε προσωρινά έξι βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.  



Τις καλύτερες γιορτές κάνει η Τσέλσι (vids)

Οι «μπλε» δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και δεν έδωσαν δικαίωμα στη Γουέστ Χαμ για να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι θετικό από το λονδρέζικο ντέρμπι.

Τέρι και Ντιέγκο Κόστα πέτυχαν τα γκολ των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Άγγλο αμυντικό να φτάνει τα 36 τέρματα και να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Το ματς:

Ρόλο κομπάρσου έδωσε η Τσέλσι στη Γουέστ Χαμ από την έναρξη της αναμέτρησης, με τους «μπλε» να κυριαρχούν και το λονδρέζικο ντέρμπι να γίνεται... τελείως μονόπλευρο. Οι παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, πόσω μάλλον να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Κουρτουά. Ο Όσκαρ στο 4ο λεπτό από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά, στο 21' ο Κέιχιλ σούταρε δυνατά πάνω στον Αντριάν και δέκα λεπτά αργότερα, ο Τζον Τέρι με προβολή από κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα έκανε το 1-0. Η Τσέλσι έψαξε κι άλλο γκολ μέχρι την ανάπαυλα και δεν εφησυχάστηκε, άσχετα αν δεν ανησυχούσε ούτε στο ελάχιστο.

Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση και να πάρει την κατοχή της μπάλας στην επανάληψη, όμως η διάθεση που έδειχναν οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο δεν βοηθούσε τους παίκτες του Άλαρνταϊς να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Ο Άντριαν στο 52' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αζάρ, όμως στο 62ο λεπτό, ο Ντιέγκο Κόστα με διαγώνιο αριστερό σουτ έκανε το 2-0. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για την Τσέλσι που αναζητούσε κι άλλα γκολ ώστε να κάνει πιο ευχάριστο το απόγευμα για τους οπαδούς της. Παρ' όλα αυτά, το σκορ δεν άλλαξε, όσο κι αν πίεσε στο φινάλε η Γουέστ Χαμ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (86' Ραμίρεζ), Όσκαρ (83' Μίκελ), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (82' Ντρογκμπά)

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κρέσγουελ, Κόλινς, Ριντ, Νομπλ (59' Σονγκ), Κουγιάτε, Νόλαν, Ντάουνινγκ (74' Αμαλφιτανό), Κάρολ (59' Σακό), Βαλένσια