Πέντε αξέχαστα ματς της Boxing Day (pics+vids)

Από μόνη της, η Boxing Day συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη και δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που ανταμείβουν τον κόσμο με την τροπή που παίρνουν. Το england365.gr θυμάται πέντε ματς που... ταρακούνησαν το κορυφαίο πρωτάθλημα, την 26η Δεκεμβρίου.  



Πέντε αξέχαστα ματς της Boxing Day (pics+vids)

Κόβεντρι – Άρσεναλ 3-2 (1999)

Όσο έκπληξη θα είναι αν γίνει τη σήμερον ημέρα κάτι τέτοιο, άλλο τόσο ήταν και τότε. Έστω κι αν οι «Sky Blues» είχαν τότε στη σύνθεσή τους τον Ρόμπι Κιν που μάλιστα σκόραρε σε εκείνο το ματς, ήταν αποτέλεσμα που προκάλεσε εντύπωση. Η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν είχε προηγηθεί 2-0 από το πρώτο μέρος.

Όλνταμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-6 (1991)

Μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης για τη Boxing Day, ο Ντένις Έργουιν! Όχι μόνο δεν σεβάστηκε την Όλνταμ όταν την αντιμετώπισε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πανηγύρισε δύο φορές στην επιστροφή του στο «Boundary Park»! Έπαιξε και έδειξε το ταλέντο του ο Ράιαν Γκιγκς, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» αγωνίστηκαν με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Τσάρλτον – Τσέλσι 4-2 (2003)

Λυπητερά ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα του Ρομάν Αμπράμοβιτς στην ιδιοκτησία της Τσέλσι, καθώς η ομάδα του υπέστη κάζο από την Τσάρλτον στη Boxing Day, πριν από 11 χρόνια. Το σκορ είχε ανοίξει μόλις από το 42ο δευτερόλεπτο για τους Addicks! Οι Τέρι και Γκούντγιονσεν πέτυχαν τα μοναδικά τέρματα των «μπλε» του Κλαούντιο Ρανιέρι, που προσωρινά είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 και απλά διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 72'.

Τσέλσι – Άστον Βίλα 4-4 (2007)

Εκπληκτικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι του 2007 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Με την Άστον Βίλα να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων και να βλέπει τον Νάιτ να αποβάλλεται. Με τον Αντρέι Σεφτσένκο να πετυχαίνει δύο γκολ για να ισοφαρίσει (2-2), τον Άλεξ να κάνει την ανατροπή για τους Λονδρέζους όμως τον Λάουρσεν να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς με το 3-3 στο 78' για τους «χωριάτες» που είχαν παίκτη λιγότερο. Ο Καρβάλιο αποβλήθηκε για την Τσέλσι στη συνέχεια, ο Μπάλακ σκόραρε για να πιστέψουν όλοι ότι οι τρεις βαθμοί πήγαιναν στο σακούλι των γηπεδούχων, ωστόσο, ο Άσλεϊ Κόουλ έκανε χέρι σε φάση που ήταν σίγουρο γκολ για τη Βίλα και ο Γκάρεθ Μπάρι από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε, γράφοντας το τελικό 4-4.

Ντέρμπι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-4 (1970)

Ντένις Λο, Τζορτζ Μπεστ, Μπόμπι Τσάρλτον, Ντέιβ Μακάι, Άρτσι Γκέμιλ και άλλοι πρωταγωνίστησαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι που διεξήχθη στη Boxing Day του 1970. Η Ντέρμπι Κάουντι είχε καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ με 2-0, όμως, δύο γκολ του Λο κι ένα του Μπεστ έβαλαν μπροστά τη Γιουνάιτεντ. Ήρθε και δεύτερη ανατροπή, αυτή τη φορά από τους Rams, που έφτασαν στο 4-3 μέχρι να ισοφαρίσει ο Μπράιαν Κιντ.