Διαζύγιο Sony-FIFA

Την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τη FIFA πήρε η εταιρεία Sony, ως συνέπεια της αδιαφάνειας που καλύπτει την ανάθεση των δυο επόμενων διοργανώσεων σε Ρωσία και Κατάρ.



Διαζύγιο Sony-FIFA

Μετά την αεροπορική εταιρεία Emirates και η Sony αποφάσισε να κόψει τους δεσμούς με το ανώτατο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου, καθώς τα συνεχόμενα σκάνδαλα στους κόλπους της FIFA θεωρεί πως μπορούν να πλήξουν μακροπρόθεσμα την αξιοπιστία και της εταιρείας. Ωστόσο, κάποιοι εκτιμούν πως ανάμεσα στους λόγους για τη μη ανανέωση της συνεργασίας είναι και η μείωση του κόστους που θέλει να πετύχει η εταιρεία.

Μέχρι στιγμής η Sony, η οποία το καλοκαίρι είχε απαιτήσει από την FIFA να διεξάγει έρευνα για τα κρούσματα διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφαση της.

Το τρέχον οκταετές συμβόλαιο της Sony με τη FIFA είναι ύψους 225 εκ. ευρώ και ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και όπως λέγεται η παγκόσμια ομοσπονδία ανησυχεί μήπως η αποχώρηση αυτή προκαλέσει ντόμινο και άλλων διαζυγίων.