«Ας μποϊκοτάρει η UEFA το Μουντιάλ»

Το μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις ομάδες της UEFA, για τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στο κλιμάκιο της FIFA σχετικά με τις χώρες που θα διεξαγάγουν τη διοργάνωση, πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της FA, Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν.



«Ας μποϊκοτάρει η UEFA το Μουντιάλ»

Τη δική του, δραστική πρόταση, για όσα συμβαίνουν στη FIFA και έχουν να κάνουν με την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρουσίασε ο Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν.

«Η Αγγλία από μόνη της δεν μπορεί να επηρεάσει, μια χώρα δεν μπορεί να το κάνει. Αν προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα μας κορόιδευαν.

«Νομίζω ότι την Αγγλία εντός της UEFA έχει αναμφίβολα τη δύναμη να επηρεάσει τη FIFA, αλλά για να το πράξουν θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός εάν οι μεταρρυθμίσεις - συμπεριλαμβανομένου και του κ Μπλάτερ (να παραμείνει για 5η θητεία πρόεδρος) - δεν πραγματοποιηθούν στη FIFA.

«Αν ήμουν στην FA τώρα, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να ενθαρρύνω τα άλλα έθνη μέσα UEFA -και υπάρχουν κάποιοι που σίγουρα θα είναι σε στηρίξουν, άλλοι ίσως όχι- να ακολουθήσουν αυτή την γραμμή. Σε κάποιο σημείο θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να κάνουμε κάτι. Ακούγεται δραστικό, αλλά ειλικρινά αυτό συνεχίζεται για χρόνια τώρα, δεν βελτιώνεται και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στο χειρότερο»

«Υπάρχουν 54 χώρες εντός της UEFA. Υπάρχει η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Όλες παντοδύναμες. Δεν μπορείς να διοργανώσεις ένα σοβαρό Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς αυτές. Έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν, αν έχουν τη θέληση».