Δεν την κουνάει κανείς!

Η κορυφή είναι δική της και δεν λέει να την αποχωριστεί! Η Έβερτον έμεινε όρθια και στην έδρα της Λιλ (0-0) και με το βαθμό που απέσπασε συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ!



Δεν την κουνάει κανείς!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κρατά την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, μια και από τα τρία τελευταία παιχνίδια τα δύο θα τα δώσει μπροστά στο κοινό της.

Καλή εμφάνιση από τα «ζαχαρωτά», που ξεπέρασαν χωρίς... απώλειες το πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου- όπου οι «λιλουά» πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ- και κράτησαν το σημαντικό πόντο.

Με το πέρας και της 3ης αγωνιστικής, η αγγλική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 5 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Βόλφσμπουργκ, η οποία νωρίτερα ισοπέδωσε εκτός έδρας την Κράσνονταρ με σκορ 4-2.

Αναλυτικά η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Έβερτον 5

Βόλφσμπουργκ 4

Λιλ 3

Κράσνονταρ 2

Η 4η αγωνιστική (6/11)

Έβερτον – Λιλ

Βόλφσμπουργκ- Κράσνονταρ

Το ματς:

Η κλασική φετινή Έβερτον. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ήλεγχε το ρυθμό, αλλά αδυνατούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ευκαιρίες για γκολ. Τα «ζαχαρωτά» αντιλήφθηκαν  από νωρίς τις αμυντικές τάσεις της Λιλ και κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους την αναμέτρηση, κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα, δίχως παρακινδυνευμένες επιλογές. Φάσεις για γκολ, με εξαίρεση μια ατομική ενέργεια του Ετό (ο οποίος στη συνέχεια μπερδεύτηκε μόνος του), δεν είδαμε.

 Αντίθετα, οι γηπεδούχοι – αν και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο- ήταν πιο απειλητικοί. Οι Γάλλοι «χτύπησαν» στις αντεπιθέσεις, και εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αστάθεια σε ακόμη ένα ματς των φιλοξενούμενων, έφτασαν 2-3 φορές κοντά στο γκολ πραγματοποιώντας τις περισσότερες επιθέσεις τους από τα αριστερά (στην πλευρά του αργού Χίμπερτ). Η κορυφαία τους στιγμή καταγράφηκε στο 26’, όταν το σουτ του Γκιγιέ από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χάουαρντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι «λιλουά» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά και ανάγκασαν τους Άγγλους να αρκεστούν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Μέχρι το 60’ παρακολουθήσαμε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι με κύριο εκφραστή τον Οριζί πάτησαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες τους.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα ζαχαρωτά άρχιζαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να αναζητούν εκείνοι το πρώτο γκολ του αγώνα. Στο 64’, στη σημαντικότερη τους στιγμή, ο ΜακΓκίντι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έπειτα από πάσα του νεοεισελθόντα Λουκάκου, όμως το σουτ του κόπηκε! Αυτό ήταν... Το παιχνίδι «άνοιξε», ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος και οι δύο ομάδες το «έπαιξαν» στη δύναμη! Κάθε κατεβασιά τους μύριζε γκολ, αλλά προς απογοήτευση όλων καμία δεν κατέληξε σε δίχτυα. Το ματς τελείωσε 0-0, με την Έβερτον να στέκεται όρθια σε ακόμη μία έδρα και μόνη πρώτη στον όμιλο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιλ: Ενιάμα, Μπέρια, Κιάερ, Μπάσα, Σουαρέ, Μπάλμοντ, Μαβουμπά (86' Μάρτιν), Γκιγιέ, Γκόρσια, Ορίζι, Ροντελίν (73' Μέντες)

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς, Μπέσιτς, Μπάρι, ΜακΓκίντι (82' Ατσού), Μπάρκλεϊ (93' ΜακΚάρθι), Πίεναρ (64' Λουκάκου), Ετό