Λιλ – Έβερτον (preview)

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να πάρει μέσα στην έδρα της Λιλ η Έβερτον, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.



Λιλ – Έβερτον (preview)

Με... φορά από το «καθαρό» 3-0 κόντρα στην Άστον Βίλα, πηγαίνει στο παιχνίδι κόντρα στη Λιλ, η Έβερτον.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς και ευελπιστεί σε νίκη, που θα κάνει ακόμα μεγαλύτερες τις ελπίδες να προκριθεί ως πρώτη στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν από το σημερινό παιχνίδι (23/10), έχει προηγηθεί η νίκη στην «πρεμιέρα» με τη Βόλφσμπουργκ με σκορ 4-1 και η εκτός έδρας ισοπαλία με την Κράσνονταρ.

Η Λιλ από την άλλη, αναζητά το τρίποντο κόντρα στην Έβερτον ώστε να μπει και πάλι για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισής.

Παραμένει αήττητη στο θεσμό, έχοντας δύο ισοπαλίες κόντρα σε Κράσνονταρ (εντός) και Βόλφσμπουργκ (εκτός), ωστόσο οι εμφανίσεις της δεν πείθουν, τουλάχιστον στη Γαλλία, όπου βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αγωνιστικά νέα:

Λιλ:

Σίγουρα εκτός για την αναμέτρηση κόντρα στην Έβερτον θα είναι ο Μάρκος Λόπες.

Από κει και πέρα, υπάρχουν αρκετοί παίκτες της γαλλικής ομάδας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, ωστόσο έχουν πιθανότητες συμμετοχής. Ο λόγος για τους Μπάσα, Ντελαπλάς, Μάρτιν, Μέντες, Μαβουμπά, Ρου.

Έβερτον:

Την ομάδα που κατάφερε να κερδίσει με 3-0 την Άστον Βίλα το Σαββατοκύριακο, είναι πολύ πιθανό να παρατάξει και πάλι ο τεχνικός της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός κόουτς δεν υπολογίζει στους Κέβιν Μιραλάς και Τζον Στόουνς, την ώρα που σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τον Ρος Μπάρκλεϊ για λόγους ξεκούρασης. Γνωστός απών, ο Αρούνα Κονέ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λιλ: Ενγιάμα – Κγιέρ, Σιντιμπέ, Μπερία, Κόρτσια – Μπάσα, Μπαλμόντ, Μέιτε, Τραορέ – Ορίζι, Ροντελάν

Έβερτον: Χάουαρντ – Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Αλκαράθ, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Μπάρι, Όσμαν, ΜακΓκίντι, Νέισμιθ – Λουκάκου