Παίρνουν (ήδη) τα μέτρα τους στην Αγγλία

Παρόμοιες καταστάσεις με αυτές στο ματς της Σερβίας-Αλβανίας θέλουν να προλάβουν στην Αγγλία με την Football League να έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για φύλαξη του εναέριου χώρου των γηπέδων κατά την διάρκεια των αγώνων.



Παίρνουν (ήδη) τα μέτρα τους στην Αγγλία

Το βράδυ της Τρίτης (14/10) σημειώθηκε μία από τις πιο θλιβερές εικόνες των τελευταίων μηνών εντός αγωνιστικών χώρων, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια εξαιτίας μιας σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» που πέταξε με την βοήθεια ειδικού μηχανισμού.

Το γεγονός όπως ήταν φυσικό έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, ειδικά από την στιγμή που υπήρξε και πολιτική προέκταση και διεκόπη η αναμέτρηση, και στο Νησί αποφάσισαν σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα πως πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.

Το πρώτο βήμα έκανε η διοργανώτρια αρχή των τριών «μικρότερων» πρωταθλημάτων, η οποία απέστειλε επιστολή στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την οποία εισηγήθηκε την φύλαξη του εναέριου χώρου των γηπέδων πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων που έρχονται.

Από την πλευρά της η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να μην ακολούθησε με παρόμοιο αίτημα, ωστόσο εικάζεται πως υπάρχει η πρόθεση στήριξης της ιδέας, την ώρα που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και ελικόπτερα με μηνύματα αθλητικού περιεχομένου, όπως αυτό που ζητούσε την άμεση απόλυση του Ντέιβιντ Μόγιες από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Τομ Γουότσον, ο οποίος ηγείται μιας κοινοβουλευτικής παράταξης που ασχολείται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τόνισε πως «Aυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» ενώ μια πηγή μέσα από την Επιτροπή προσέθεσε ότι «Σίγουρα υπάρχει μια ανησυχία για το ενδεχόμενο διακοπής αγώνων την ώρα που είναι τεράστιος ο κίνδυνος διάδοσης και όχι μόνο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες».