Το «καθάρισε» ο αρχηγός (video)

Ένα βήμα πιο κοντά στο Euro 2016, αλλά και ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη της κορυφής των σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Αγγλίας από τον Γουέιν Ρούνεϊ! Με γκολ του αρχηγού, τα «τρία λιοντάρια» έκαναν το 3x3 στον 5ο προκριματικό όμιλο, με το 1-0 επί της Εσθονίας.  



Το «καθάρισε» ο αρχηγός (video)

Η ομάδα του Ρόι Χότζον, με σαφή υπεροχή έναντι της αντιπάλους της, στο Ταλίν και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 48ο λεπτό λόγω της αποβολής του Κλάβαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όσο κι αν είχαν το πάνω χέρι σε ολόκληρη την αναμέτρηση, ζορίστηκαν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα του Παρέικο.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 74ο λεπτό ήταν αυτός που λύτρωσε την Αγγλία, εξασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς και δίνοντας συνέχεια στο απόλυτο, στο 5ο γκρουπ, με το 3x3.

Στα 43 τέρματα με το εθνόσημο στο στήθος για τον φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που απέχει έξι γκολ από τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και την κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για τα «τρία λιοντάρια».

Το ματς:

Ολοφάνερη έκανε η Αγγλία την ανωτερότητά της κόντρα στην Εσθονία. Με εμφάνιση που έδειχνε ότι το γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου, τα «τρία λιοντάρια» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, με συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας και προσπάθειας δημιουργίας παιχνιδιού. Ο Τζακ Γουίλσιρ έκοβε κι έραβε στη μεσαία γραμμή, ο Άνταμ Λαλάνα ήταν αρκετά δραστήριος πίσω από τους Γουέλμπεκ και Ρούνεϊ, με τον τελευταίο να έχει την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 15' με εναέριο σουτ στην κίνηση. Ευκαιρίες υπήρχαν, επιβολή έναντι του αντιπάλου επίσης, όμως οι παίκτες του Χότζον ήταν αναποτελεσματικοί μπροστά απ' την εστία των Εσθονών.

Η αποβολή του Κλάβαν με δεύτερη κίτρινη στο 48ο λεπτό, έκανε πλέον τους Άγγλους να... εγκατασταθούν στο μισό γήπεδο της Εσθονίας και να ψάχνουν εναγωνίως το γκολ που θα τους ηρεμούσε και θα τους έλυνε τα πόδια. Η πίεση ολοένα και αυξανόταν στα καρέ των γηπεδούχων, με τη λύση να έρχεται εν τέλει στο 74ο λεπτό από τα πόδι του αρχηγού, Γουέιν Ρούνεϊ. Ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Παρέικο για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στις καθυστερήσεις, νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εσθονία: Παρέικο, Γιάαγκερ, Μορόζοφ, Κλάβαν, Πικ, Μετς, Αντόνοφ, Βασίλιεφ (45' Λιντπέπε), Βουνκ (83' Κρούγκλοφ), Ζένγιοφ (80' Ογιάμαα), Ανιέρ

Αγγλία: Χαρτ, Τσέιμπερς, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Γουίλσιρ, Χέντερσον (64' Στέρλινγκ), Ντελφ (61' Τσάμπερλεϊν), Λαλάνα, Γουέλμπεκ (80' Λάμπερτ), Ρούνεϊ

 

Τα αποτελέσματα του ομίλου για την 3η αγωνιστική των προκριματικών:

Εσθονία – Αγγλία 0-1 (74' Ρούνεϊ)

Λιθουανία – Σλοβενία (21:45)

Σαν Μαρίνο – Ελβετία (14/10, 21:45)

 

Η βαθμολογία του ομίλου:

1.Αγγλία 9 (3 ματς)

2.Λιθουανία 6 (2 ματς)

3.Εσθονία (3 ματς)

4.Σλοβενία 3 (2 ματς)

5.Σαν Μαρίνο 0 (2 ματς)

6.Ελβετία 0 (2 ματς)