«Επηρεάστηκε απ' τον Σερ Άλεξ ο Φαν Πέρσι»

Την άποψη πως η αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, εξέφρασε ο πρώην συμπαίκτης του στους «κόκκινους διαβόλους», Ρίο Φέρντιναντ.  



«Επηρεάστηκε απ' τον Σερ Άλεξ ο Φαν Πέρσι»

Η παρουσία του Φέργκιουσον στην τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ ήταν καταλυτικός παράγοντας, τόσο για τη μεταγραφή του Ολλανδού, όσο και για τις επιδόσεις του στην πρώτη του χρονιά στον σύλλογο, πανηγυρίζοντας μάλιστα τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2012-2013.

Η στιγμή που... άλλαξε τον Φαν Πέρσι και ακόμα δείχνει να τον κρατάει πίσω, ήταν όταν έμαθε πως ο Φέργκιουσον θα αποσυρόταν από την προπονητική. Αυτό, σύμφωνα με τον Ρίο Φέρντιναντ που υποστήριξε:

«Ο Σερ Άλεξ είχε τον τρόπο του να μας δίνει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι, κάθε λεπτό, για να κυνηγάμε τη νίκη μέχρι το τέλος. Όλοι τον εκτιμούσαν και τον σέβονταν για όσα είχε πετύχει στην καριέρα του. Αυτός που πιστεύω ότι επηρεάστηκε περισσότερο από την αποχώρησή του, ήταν ο Ρόμπιν. Του άρεσε που τον είχε προπονητή και ήθελε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, με πολλούς τίτλους. Το έβλεπες ότι τον είχε επηρεάσει, ειδικά την περσινή σεζόν...» είπε χαρακτηριστικά ο Άγγλος αμυντικός στο διαδικτυακό κανάλι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.