Ονειρεμένο ντεμπούτο

Ο Έρικ Ντάιερ θα θυμάται για πάντα το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ αφού κατάφερε να της χαρίσει τη νίκη κόντρα στη Γουέστ Χαμ, σκοράροντας στις καθυστερήσεις.  



Ονειρεμένο ντεμπούτο

Α’Μέρος

Το παιχνίδι στο «Απτον Παρκ» ξεκίνησε με την κατοχή της μπάλας στο 75% για την Τότεναμ στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στους φιλοξενούμενους. Η Γούεστ Χαμ από το 15’ και μετά κατάφερε να ισορροπήσει, να βρει τα πατήματά της και να επισκέπτεται την περιοχή του Γιορίς με τον Βαζ Τε στο 22΄να έχει μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπενταλέμπ. Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 30ο λεπτό όταν ο Νόουτον βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής καταλόγισε το σημείο του πέναλτι, απέβαλε τον παίκτη της Τότεναμ όμως ο Νομπλ που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να ευστοχήσει για τη Γουέστ Χαμ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Γουέστ Χαμ συνέχισε να πιέζει όμως δυσκολευόταν να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έξι από τα επτά σουτ που δοκίμασαν τα «σφυριά» στο πρώτο παιχνίδι, έστειλαν την μπάλα άουτ από μακρινή απόσταση.

Β’Μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να πάει σε ένα κοντρόλ ρυθμό όμως με τη συμπλήρωση 15 λεπτών οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κόλινς για μαρκάρισμα στον Αντεμπαγιόρ. Οι αλλαγές του Ποκετίνο με τους Χόλτμπι και Τάουνσεντ βοήθησαν την Τότεναμ να αναλάβει και πάλι τα ηνία και τον τελευταίο να έχει μια καλή ευκαιρία στο 72ο λεπό. Στο 87ο λεπτο η Τότεναμ χρειάστηκε την επέμβαση του Γιορίς για να διατηρήσει το μηδέν και τελικά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ο Έρικ Ντάιερ πραγματοποιώντας ονειρεμένο ντεμπούτο, βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της σεζόν στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν (Ντεμέλ 62’), Ριντ, Κόλινς, Κρέσγουελ, Νόλαν, Νομπλ, Κουγιάτε, Ντάουνινγκ, Βαζ Τε (Ντιαμέ 67’), Κόουλ (Βαλένσια 80’)

Τότεναμ: Γιορίς, Νόουτον, Ντάιερ, Καμπούλ, Ρόους, Μπεντάλεμπ, Καπού, Λένον (Τάουνσεντ 60’), Έρικσεν, Λαμέλα (Χόλτμπι 60’), Αντεμπαγιόρ (Κέιν 82’)