Άρσεναλ – Μαν. Σίτι (preview)

Η ώρα του πρώτου τίτλου της χρονιάς στην Αγγλία έφτασε! Μια εβδομάδα προτού η Πρέμιερ Λιγκ ανοίξει την αυλαία της για τη σεζόν 2014-2015, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι διεκδικούν το Community Shield στο «Γουέμπλεϊ», με στόχο το... καλό ποδαρικό στη νέα αγωνιστική περίοδο.  



Άρσεναλ – Μαν. Σίτι (preview)

Η δράση στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, στη Football League, έχει αρχίσει ουσιαστικά από το βράδυ της Παρασκευής, όμως, οι σύλλογοι της Πρέμιερ, κάνουν ακόμα... ζέσταμα.

Σήμερα, στο «Γουέμπλεϊ», ο πρώτος τίτλος της χρονιάς περιμένει είτε τον περσινό Πρωταθλητή, είτε τον περσινό Κυπελλούχο, να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του, αν και σε αυτό το σημείο της σεζόν, κανείς δεν περιμένει τίποτα...

Με τα πόδια βαριά από την προετοιμασία και με το επιτρεπόμενο χαλάρωμα των τελευταίων ημερών πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield.

Οι «πολίτες», θα έχουν μονάχα τους Φερνάντο και Βίλι Καμπαγέρο διαθέσιμους για το παιχνίδι απέναντι στους «κανονιέρηδες», όσον αφορά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αφού οι Μπακαρί Σανιά και Φρανκ Λάμπαρντ θα απουσιάσουν, λόγω του ότι δεν βρίσκονται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Παράλληλα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα υπολογίζει όσους ενσωματώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στην προετοιμασία, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός μένουν και οι Μάρτιν Ντεμικέλις, Βινσέν Κομπανί, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Μπακαρί Σανιά, Φερναντίνιο και Αγουέρο. Σε δυόμιση μήνες υπολογίζεται η επιστροφή του Νεγρέδο.

Από την πλευρά του, ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να υπολογίζει στους Καλούμ Τσέιμπερς, Ματιέ Ντεμπισί και Αλέξις Σάντσες, όχι όμως στον Οσπίνα που αντιμετωπίζει πρόβλήμα τραυματισμού, ενώ, ίσως απουσιάσει και ο Ολιβιέ Ζιρού που κρίνεται μέχρι στιγμής ανέτοιμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημερινό παιχνίδι θα κάνει... πρεμιέρα και το σπρέι για τους διαιτητές, όπως χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, για το σημείο απ' όπου θα εκτελούνται οι στημένες φάσεις και θα τοποθετείται το τείχος.