Φτιάξτε μυς με διατροφή και άσκηση

Αυτές τις μέρες κάποιοι κάνετε αγώνες δρόμου στο διάδρομο για αδυνάτισμα πριν τις διακοπές και άλλοι έχετε ξεκινήσει τις διατροφικές ατασθαλίες παρακολουθώντας μουντιάλ με φίλους. Η Κατερίνα Καλογεροπούλου, διαιτολόγος-διατροφολόγος στην Cosmetic Derma Medicine προτείνει έξυπνες συμβουλές για να χάσετε λίπος.



Φτιάξτε μυς με διατροφή και άσκηση

Όσοι αθλείστε:
-Ενισχύστε τον οργανισμό σας με ενέργεια 30’-60’ πριν την άσκηση, ποντάροντας σε ένα υδατανθρακικό σνακ, όπως φρούτο ή μπάρα δημητριακών.
- Σε περίπτωση που η άσκηση προκαλεί έντονη εφίδρωση, είναι σκόπιμη η κατανάλωση κάποιου αθλητικού ποτού ή νερού.
- Αμέσως μετά την άσκηση (τα πρώτα 20’), απαιτείται αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου με κάποιο σνακ που συνδυάζει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, π.χ. 1 ποτήρι γάλα, τοστ, γιαούρτι με δημητριακά.
- 1-1 ½ ώρα μετά την ολοκλήρωσή της άσκησης, συστήνεται γεύμα με βάση την πρωτεΐνη (κοτόπουλο, ομελέτα, κρέας/ψάρι) και μικρή ποσότητα υδατάνθρακα (1 φέτα ψωμί, καστανό ρύζι).
-Αποφεύγετε τα συμπληρώματα διατροφής  για γρήγορη αύξηση μυϊκής μάζας. Προκαλούν  απορρύθμιση των ορμονών και επιβάρυνση του ήπατος.
-Η καλύτερη γυμναστική για απώλεια βάρους είναι η διαλειμματική αερόβια άσκηση π.χ. 2’ τρέξιμο και αμέσως μετά 2’ γρήγορο περπάτημα για 30’ 4 φορές την εβδομάδα.

Τα πιο υγιεινά σνακ με παρέα:
-Η πιο υγιεινή πίτσα δεν έχει πολλά αλλαντικά. Αν είστε έξω καταναλώστε το πολύ μέχρι 4 κομμάτια οι άντρες και 2 οι γυναίκες.
-Ποντάρετε σε ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς.
-Τα καλαμάκια χοιρινού ή κοτόπουλου είναι λιγότερο παχυντικά από τον γύρο.
-Η ξανθιά μπύρα, ειδικά αν δεν έχει αλκοόλ, είναι μια καλή επιλογή από άποψη θερμιδικής αξίας. Εναλλακτικά προτιμήστε λευκό κρασί. Καταναλώστε μέχρι 2 ποτήρια οι άντρες και 1 οι γυναίκες.
-Πίνετε άφθονο νερό.


Info: www.cosmeticdermamedicine.gr