…Και στο τέλος κέρδισαν τα παιδιά!

Με πρωταγωνιστή τον Κλάρενς Ζεεντόρφ, η ομάδα της μεικτής κόσμου επικράτησε 4-2 της Αγγλίας στο πλαίσιο του αγώνα Soccer Aid, που έγινε για την ενίσχυση των σκοπών της Unicef.



…Και στο τέλος κέρδισαν τα παιδιά!

 

Ήταν από τα παιχνίδια που μεγαλύτερη σημασία δεν είχε η νίκη, αλλά ο σκοπός για τον οποίο έγινε.  Ωστόσο, όσοι αγωνίστηκαν αντιμετώπισαν το ματς με τη δέουσα σημασία και όσοι αποφάσισαν να βρεθούν στις εξέδρες του «Ολντ Τράφορντ» σίγουρα ανταμείφθηκαν για την επιλογή τους.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, όμως το παιχνίδι είχε από την αρχή εξαιρετικό ρυθμό, που θα ζήλευαν πολλά επίσημα ματς.  

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα της μεικτής κόσμου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον κορυφαίο της βραδιάς Κλάρενς Ζέεντορφ και στο 69’ το μέλος του συγκροτήματος Westlife που στην εφηβική του ηλικία υπήρξε τερματοφύλακας της ομάδας νέων της Λίντς, Νικι Μπερν έκανε το 2-0.

 

 

Η παράδοση θέλει στα ματς του Soccer Aid να σκοράρουν και οι δυο ομάδες. Και η επιβεβαίωση ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Ρέντναπ με σουτ έξω από την περιοχή υπενθύμισε το σπουδαίο του ταλέντο.  Η ισοφάριση για την ομάδα της Αγγλίας ήρθε με πέναλτι από τον Κέβιν Φίλιπς στο 82’.

Όμως ο Κλάρενς Ζέεντορφ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο γήπεδο, όπου το 2003 ο Ολλανδός κατακτούσε το Τσάμπιονς Λιγκ με τρίτη διαφορετική ομάδα, είχε ακόμη να προσφέρει και άλλα γκολ.  Στο 86’ έκανε το 3-2 και στις καθυστερήσεις με κεφαλιά ολοκλήρωσε τον θρίαμβο κάνοντας με 4-2.  

 


Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα από τις δωρεές άγγιξε τα 4,2 εκ. λίρες, όμως το ποσό που δοθεί στη UNICEF θα είναι το διπλάσιο καθώς η βρετανική κυβέρνηση υποσχέθηκε πως προσφέρει το αντίστοιχο ποσό.