Όταν τα αστέρια ενώνουν τις δυνάμεις τους

Παράσταση  αστέρων για την ενίσχυση των σκοπών της UNICEF,δόθηκε  στο "Θέατρο των ονείρων".  H ομάδα της μεικτής κόσμου άνοιξε το σκόρ στο 47' με τον Κλάρενς Ζέεντορφ και το 2-0 έκανε στο 69' ο Νικι Μπερν. Στο 74' μείωσε για την Αγγλία ο Τζέιμι Ρεντναπ και ο Κέβιν Φίλιπς ισοφάρισε με πέναλτι στο 82'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέεντορφ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του και στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας του Μουρίνιο κάνοντας το 4-2.



Όταν τα αστέρια ενώνουν τις δυνάμεις τους

Αυτή τη φορά το «Ολντ Τραφορντ» δεν άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει κάποιο σπουδαίο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως κατάφερε να κάνει sold out.  Ο σκοπός είναι κάτι παραπάνω από ιερός καθώς γίνεται για την ενίσχυση του έργου που κάνει η Unicef.  Εξάλλου, το αποψινό παιχνίδι  δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα έναν κανονικό αγώνα, καθώς διαθέτει την απαραίτητη αίγλη για να κινητοποιήσει το κοινό.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στον ένα πάγκο, ο Σαμ Αλαρνταις στον άλλο με βοηθό τον Ρόμπι Γουίλιαμς και στον αγωνιστικό χώρο μεγάλες δόξες του ευρωπαικού ποδοσφαίρου όπως ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Εντουιν Φαν Ντερ Σαρ, ο Αντρέι Σεβτσένκο, ο Κλαρενς Ζεεντορφ, ο Εντγκαρ Ντάβιντς, ο Γιαπ Σταμ, ο Ντειβιντ Σιμαν, ο Τζειμι Κάραγκερ, ο Τζέιμι Ρέντναπ, ο Κέβιν Φίλιπς, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από αρκετούς αστέρες της μουσικής , της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων ο Μαικλ Σιν, ο οποίος είχε υποδυθεί μοναδικά τον Μπραιαν Κλαφ στην ταινία «Damned Utd».

Ακόμα και το τελετουργικό, θύμισε …τελικού Κυπέλλου Αγγλίας με την Ουαλή σοπράνο Κάθριν Τζένκινς  να ερμηνεύει το «Abide with me», που αν και είναι θρησκευτικός ύμνος έχει συνδεθεί με το ποδόσφαιρο.  

Ακόμη και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον έσπευσε να επισκεφθεί την ομάδα της Αγγλίας στα αποδυτήρια για να τους ευχηθεί "καλή τύχη".

 

To Soccer Aid είναι το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι που διεξάγεται στην Αγγλία με την συμμετοχή όχι μόνο μεγάλων ονομάτων του ποδοσφαίρου, αλλά και με την παρουσία αρκετών celebrities.

Το φιλανθρωπικό αυτό ματς που γίνεται μεταξύ της Αγγλίας και ομάδας επιλέκτων από άλλες χώρες, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006 και από τότε διεξάγεται κάθε δυο χρόνια πριν την έναρξη των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών εθνικών διοργανώσεων που είναι το Μουντιάλ και το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα.

Εμπνευστής του αγώνα υπήρξε ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς και ο παρουσιαστής Τζόναθαν Γουιλκς, οι οποίοι μοιράζονται και το περιβραχιόνιο του αρχηγού όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα της Αγγλίας.