Σπάει τα ρεκόρ η Πρέμιερ Λιγκ
Τα 3,1 δις ευρώ που έβαλε στα ταμεία της η Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2012-13 αποτελούν ρεκόρ για τη διοργανώτρια αρχή, με τα έσοδα να προέρχονται τόσο από διαφημίσεις, όσο και από τα τηλεοπτικά συμβόλαια σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte. Κοντά στα 4 δις ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη της για τη σεζόν 2013-14!

Μπορεί κάποιοι να μην το θεωρούν το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για το πιο πλούσιο.
Η Deloitte έβγαλε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για τα κέρδη της διοργανώτριας αρχής τη σεζόν 2012-13, τα οποία έφτασαν τα 3,1 δις ευρώ, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της.
Το συγκεκριμένο ρεκόρ ωστόσο αναμένεται να… καταρριφθεί γρήγορα, καθώς βάσει μελετών που έκανε η συγκεκριμένη εταιρία, τα κέρδη της Πρέμιερ Λιγκ για τη φετινή σεζόν (2013-14) υπολογίζονται κοντά στα 4 δις, έχοντας δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο αύξηση κοντά στο 30%.
Η έκθεση της Deloitte αναφέρει παράλληλα π ως 13 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ κατάφεραν να έχουν κερδοφορία την περυσινή σεζόν, συγκριτικά με τη σεζόν 2011-12 που οι ομάδες που είχαν κέρδη ήταν 10.
Τα 3,1 δις λίρες δεν θα μπορούσε και να μην ήταν τα μεγαλύτερα έσοδα που είχε ένα πρωτάθλημα. Πίσω λοιπόν από την Πρέμιερ Λιγκ, έρχεται η Μπουντεσλίγκα με έσοδα που ανέρχονται στα 2,1 δις ευρώ, ακολουθεί η Πριμέρα Ντιβιζιόν με 1,9 δις, ενώ τέταρτη βρίσκεται η Ιταλία που έβαλε στα ταμεία της κοντά στα 1,7 δις ευρώ.