Δεν πάει πουθενά!

Ο επιμένων- νικά και στην προκειμένη... συνεχίζει στην Πρέμιερ Λιγκ! Η Σάντερλαντ επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με σκορ 2-0 και «κλείδωσε» την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία μία αγωνιστική πριν το φινάλε της περιόδου, στέλνοντας παράλληλα τη Νόριτς στη Τσάμπιονσιπ!



Δεν πάει πουθενά!

Οι «μαυρόγατες» με φόρα μετά το σπουδαίο διπλό επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν λίγες μέρες... μασούσαν σίδερα στο «Στάδιο του Φωτός» και πανηγύρισαν τη σημαντικότερη ίσως νίκη τους μέσα στην χρονιά! Ο Κόλμπακ στο 13’ και ο Μπορίνι στο 31’ ήταν οι... δράστες για την ομάδα του Γκους Πογιέτ, που έπειτα από τρομερή πίεση, κόπο και ιδρώτα έφερε εις πέρας το μεγάλο της στόχο.

Η εξασφάλιση της παραμονής από τη Σάντερλαντ ουσιαστικά «κλειδώνει» την τριάδα των ομάδων που υποβιβάζονται στη Τσάμπιονσιπ. Αυτή τη στιγμή η Νόριτς βρίσκεται στο -3 από τη...σωμένη Γουέστ Μπρομ, όμως δύσκολαθα αλλάξει η κατάσταση για τα «καναρίνια», αφού και σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι πολύ πίσω στη διαφορά τερμάτων. Θυμίζουμε ότι οι άλλες δύο που «καταδικάστηκαν» είναι οι Κάρντιφ και Φούλαμ.

Το ματς:

Το ήθελε περισσότερο και φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Η Σάντερλαντ δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Γουέστ Μπρομ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη σημερινή αναμέτρηση και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, παίρνοντας το προβάδισμα στο 13’ με τον Κόλμπακ. Αμέσως, ο Γκους Πογιέτ έσφιξε τη γροθιά του και έκανε νόημα στους ποδοσφαιριστές του να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο! Πράγματι, οι «μαυρόγατες» δεν σταμάτησαν λεπτό να πιέζουν τους «baggies» και τελικά αποζημιώθηκαν με ακόμα ένα τέρμα, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Μπορίνι (31’). Ήταν η στιγμή που το άγχος διαγράφηκε και οι εξέδρες στο «Στάδιο του Φωτός» θύμιζαν... μεθυσμένη πολιτεία. Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση ορισμένες προσπάθειες των Σεσενιό και Ντόρανς, δεν φάνηκαν ικανοί να διεκδικήσουν κάτι από το πρώτο ημίχρονο και μοιραία πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 2-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Σάντερλαντ συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι και δεν έδωσε σε κανένα σημείο του αγώνα το δικαίωμα στη Γουέστ Μπρομ να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Οι ποδοσφαιριστές του Πογιέτ κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα και αναζητούσαν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν» ξανά. «Σύμμαχο» στην προσπάθειά τους αυτή είχαν το ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατέγραψαν πάμπολλα λάθη, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε μια από τις ολιγωρίες τους, μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να πατήσουν περιοχή, όμως η πάσα «πάρε βάλε» του Κόλμπακ στον Άλτιντορ πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Αμερικανό επιθετικό! Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε. Με τη συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν άλλαξε και το 2-0 κράτησε και μαθηματικά τη Σάντερλαντ στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Βεργίνι, Ο’Σι, Μπράουν, Αλόνσο, Τζόνσον (61’ Μπρίντκατ), Λάρσον, Κάτερμολ, Κόλμπακ, Μπορίνι, Γουίκαμ (61’ Άλτιντορ).

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ριντ (46’ Ντόσον), Λουγκάνο, ΜακΌλεϊ, Μπραντ, Ανιτσέμπε, Γιάκομπ (46’ Μουλούμπου), Μόρισον, Ντόρανς, Σεσενιό, Μπεραΐνο (78’ Βίντρα).