Ο πολύτιμος κύριος Μίλερ
ENGLAND365 30.08.2010 | 14.49
Ο Κένι Μίλερ έγινε αντικείμενο διαμάχης και αποδέκτης απειλών πέρυσι. Ο πρώην στράϊκερ της Σέλτικ όταν αποφάσισε να αφήσει τη Ντέρμπι και την Αγγλία και να γυρίσει στη χώρα του όλοι περίμεναν ότι θα το έκανε για λογαριασμό της τελευταίας του ομάδας. Αυτός όμως προτίμησε τους «αιώνιους εχθρούς» προσθέτοντας το όνομά του στην όχι μεγάλη λίστα ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει και στους Ρέϊντζερς και στην Σέλτικ.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Ο Μίλερ ήταν αποφασιστικός παράγοντας πέρυσι στο πρωτάθλημα των Ρέϊντζερς. Μπορεί ο Κρις Μπόϊντ με τα 23 γκολ να αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ αλλά τα 18 γκολ του Μίλερ ήταν πιο σημαντικά, από την άποψη ότι έδωσαν βαθμούς πολύτιμους. Όπως την νίκη στο πρώτο «Όλντ Φερμ» της χρονιάς.
Ο Μίλερ συνεχίζει και φέτος με κεκτημένη ταχύτητα. Η δεύτερη θητεία του στους «Τζερς» είναι σαφώς πιο επιτυχημένη από την πρώτη. Το 2000-01 σε 30 ματς πέτυχε όλα κι όλα 8 γκολ ενώ τώρα έχει σε 66 αγώνες 33. δηλαδή ένα κάθε δύο παιχνίδια. Φορώντας μετά τη φυγή του Μπόϊντ τη φανέλα με το 9 δείχνει ότι είναι πάστα σκόρερ. Στις 3 πρώτες αγωνιστικές έχει πετύχει 5 γκολ, όλα έδωσαν βαθμούς. Στην πρεμιέρα με την Κιλμάρνοκ άνοιξε το σκορ 92-1 τελικό). Στην 2η αγωνιστική στο Εδιμβούργο, κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε πέτυχε χατ τρικ και οι πρωταθλητές νίκησαν την Χιμπέρνιαν με 3-0. προχθές με την Σετν Τζόνστον σκόραρε στο 79’ και έδωσε κι άλλο τρίποντο στην ομάδα του. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Ντέρεκ Μακ Ίνες διαμαρτυρήθηκε ότι ο 31χρονος φορ έκανε φάουλ αλλά δεν δικαιώθηκε. Ο Μίλερ κάνει θραύση παρότι είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του, δεν έχει ανανεώσει με τους «προτεστάντες» και τον Ιανουάριο μπορεί να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αποδεικνύει όμως συνεχώς πως και επαγγελματίας είναι και δεινός σκόρερ.
Αντίθετα, το δικό μας το παιδί δεν ξεκίνησε καλα. Ο Γιώργος Σαμαράς έχει μόλις ένα επίσημο γκολ με την Ουτρέχτη και παρότι ο Νιλ Λένον τον στηρίζει, τον κάνει αλλαγή στο τέλος κάθε ματς. Χθες κόντρα στη Μαδεργουελ βγήκε στο 68’ και ο αντικαταστάτης του Πάντι Μακ Κορτ έδωσε άλλη ζωντάνια στη Σέλτικ. Ο Γιώργος ξέρει καντάρια μπάλα αλλά αυτό δεν αρκεί. Ειδικά σε μια χώρα όπου η προσπάθεια και μαχητικότητα εκτιμώνται περισσότερο από μια έξυπνη πάσα και μια ωραία ντρίμπλα.το ότι η Σέλτικ θα πάρει τον Στόουκς από την Χιμπέρνιαν είναι «καμπανάκι» για τον ‘Έλληνα φορ και μην ξεχνάμε ότι του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του.
Η 3η αγωνιστική είχε τις εκπλήξεις της. Η αήττητη Αμπερντίν ηττήθηκε στο «Πιτόντρι» από την Κιλμάρνοκ που δεν είχε πόντο. Αποτέλεσμα μαγική εικόνα πάντως αφού οι «Ντονς» έχασαν ευκαιρίες και δέχτηκαν το γκολ στη λήξη, όταν είχαν περάσει όλοι μπροστά.
Η Χάμιλτον διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην χάνει ποτέ από την Ινβερνές και πέρασε με το μίνιμουμ σκορ από τα Χάϊλαντς.
Η Νταντί Γιουνάϊτεντ έσωσε στο τέλος τον πόντο στο Εδιμβούργο με τη Χαρτς ενώ η Χιμπέρνιαν μετά την παρένθεση της νικηφόρας πρεμιέρας συνεχίζει να απογοητεύει. Ηττήθηκε στην έδρα της Σεντ Μίρεν και ψάχνει αντικαταστάτη του Στόουκς την ώρα που ο Ραϊόρνταν «μανούριασε» όταν έγινε αλλαγή και ξέσπασε στην πόρτα των αποδυτηρίων.