Τζέραρντ: «Η πίεση σε μένα»
Έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους στην καριέρα του με τη Λίβερπουλ, εκτός από έναν. Ο Στίβεν Τζέραρντ νιώθει ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ για την κατάκτηση πρωταθλήματος και σαν γνήσιος αρχηγός, απορροφά όλη την πίεση των ημέρων από τους νεαρούς συμπαίκτες του, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για την τελική επίθεση.

Η νίκη απέναντι στην Τότεναμ σήμερα θα είναι η 8η συνεχόμενη για τη Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και αυτή που θα τη φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι «κόκκινοι» θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την Τσέλσι, η οποία χθες ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας και θα ανοίξουν τη διαφορά τους από την Μάντσεστερ Σίτι στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας όμως δύο παιχνίδια περισσότερα.
«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τη στιγμή αλλά πιστέψτε με, οι κατακτήσεις των τίτλων μέχρι σήμερα περνούν συχνά από το μυαλό μου. Ελπίζω οι νεαροί συμπαίκτες μου να βάλουν τα δυνατά τους στο φινάλε. Δεν πρέπει να νιώσουν φόβο ή άγχος. Εχουν κάνει εκπληκτική δουλειά. Αυτός που νιώθει την πίεση είμαι εγώ. Άλλωστε για μένα μετράει αντίστροφα ο χρόνος» παραδέχθηκε ο Τζέραρντ, θέλοντας παράλληλα να αποφορτίσει τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του.
Με εννέα γκολ στις τελευταίες 13 εμφανίσεις του, ο Τζέραρντ δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Μπρένταν Ρότζερς, του οποίου οι οδηγίες κατά τη διάρκεια ενός ματς, είναι σύντομες και περιεκτικές όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Στο ματς με τη Σάντερλαντ παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ας περίμενε ο κόσμος ότι θα βάλουμε πέντε γκολ. Οι αντίπαλοί μας δεν ήρθαν για να νικήσουν αλλά για να μη χάσουν. Παρατάχθηκαν με δύο αμυντικούς μέσους και πέντε στην άμυνα, κάτι που έκανε δύσκολο το έργο μας αλλά τα καταφέραμε. Σημασία έχει από εδώ και πέρα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο πλέον. Έχουμε την ικανότητα και το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα. Αν δείξουμε και χαρακτήρα, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο. Το να μην το αναφέρουμε και να κρυβόμαστε πλέον δεν είναι σωστό εδώ που έχουμε φτάσει» επεσήμανε ο αρχηγός της Λίβερπουλ.