Βενγκέρ: «Μπορούμε ακόμα»!
Η άποψη που κυριαρχεί είναι πως η Άρσεναλ δεν μπορεί να κοντράρει πλέον τις Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα όπλα και τονίζει πως στόχος της ομάδας του, ήταν και είναι η κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ!

Οι «κανονιέρηδες», βρίσκονται στο -6 από την πρωτοπόρο Τσέλσι μετά και το ισόπαλο 2-2 με τη Σουόνσι, το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο οι εμφανίσεις της ομάδας και κυρίως οι αμυντικές της επιδόσεις, είναι παράγοντες που θέτουν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον σύλλογο.
Ο Αρσέν Βενγκέρ, όσα… πυρά κι αν αρχίσει να δέχεται ξανά, ακούγοντας μάλιστα και τις αποδοκιμασίες του κόσμου στο «Έμιρεϊτς», στην αναμέτρηση με τους «κύκνους», διατηρεί την πίστη και την ελπίδα του και ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του, στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην κορυφή!
«Δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα πέρα από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Ήταν και παραμένει ο μεγάλος μας στόχος. Αν στην Έβερτον λένε ότι μπορούν να μας φτάσουν, τότε κι εμείς μπορούμε να φτάσουμε τις άλλες ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας. Δεν τα έχουμε παρατήσει. Ελπίζουμε ακόμα. Θα το δείξουμε και κόντρα στη Σίτι ότι η φιλοσοφία μας είναι πως ποτέ δεν θα τα παρατάμε» ήταν τα λόγια του Αλσατού κόουτς, που αναφερθείς στο προσεχές ντέρμπι με τη Σίτι, είπε:
«Παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε μάθει από το ματς του πρώτου γύρου στο Etihad και ότι έχουμε βελτιωθεί αμυντικά. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και συμπαγείς στα μετόπισθεν».
Για το θέμα του συμβολαίου του και όσα ακούστηκαν τελευταία περί ετοιμότητας των ανθρώπων της Άρσεναλ σε περίπτωση που τελικά το καλοκαίρι υπάρξει… τέλος εποχής, ο Βενγκέρ υποστήριξε: «Η αφοσίωσή μου στον σύλλογο δεν χωράει αμφισβήτηση. Όταν δίνω το λόγο μου, τον τηρώ».
Καταλήγοντας, κλήθηκε να τοποθετηθεί για την περίπτωση του Μπακαρί Σανιά, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται το μέλλον του μακριά από το «Έμιρεϊτς», αλλά ο κόουτς των «κανονιέρηδων» εξέφρασε την πεποίθησή του πως:
«Πιστεύω ότι θα μείνει μαζί μας, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του αν θελήσει να φύγει».