Κάποιος να την σταματήσει

Το Λονδίνο και η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ είναι... μπλε. Η Τσέλσι διέλυσε την Τότεναμ με 4-0 στο ντέρμπι της πόλης και αύξησε την διαφορά της από τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ, που έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο. Πολύ καλή παρουσία από τους Αφρικανούς, Σαμουέλ Ετό και Ντεμπά Μπα (3 γκολ συνολικά).



Κάποιος να την σταματήσει

Δείτε τον εξαιρετικής έμπνευσης πανηγυρισμό του Σάμουελ Ετό, εδώ

Ένα γκολ του Σάμουελ Ετό, ένα δια ποδός Εντέν Αζάρ και άλλα δύο από τον Ντεμπά Μπα έφτασαν και… περίσσεψαν στην Τσέλσι, η οποία έψαχνε νίκη ουσίας κόντρα στην Τότεναμ, στο λονδρέζικο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ο αγώνας ήταν κατώτερος των προσδοκιών, αλλά η όρεξη του Ετό και τα λάθη της άμυνας του συνόλου του Τιμ Σέργουντ είχαν ως αποτέλεσμα την διεύρυνση του σκορ.

Στους 66 βαθμούς οι «μπλε», στους 53 η Τότεναμ, που βλέπει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «ροκανίζει» την διαφορά.

Το ματς:

Στο παιχνίδι δεν υπήρχαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες. Τελικές ναι, κλασσικές ευκαιρίες ελάχιστες. Μία τέτοια ήταν και του Εντέν Αζάρ στο 4ο λεπτό, όταν ο Βέλγος πέρασε από τον Ουγκό Γιορίς, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το κορμί του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπενταλέμπ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το σουτ του ήταν επίσης άστοχο και έτσι παρέμεινε το 0-0. Εκτός εστίας, αλλά από δύσκολη θέση, σούταρε και ο Σάμουελ Ετό με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, για να έρθει το σφύριγμα του διαιτητή και να… λυτρώσει όσους παρακολουθούσαν το κακό θέαμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στο δεύτερο μισό, η γηπεδούχος έμοιαζε αποφασισμένη για ακόμη ένα τρίποντο, με τον Ετό να είναι αυτός που της έδειξε τον δρόμο. Ο Καμερουνέζος αρχικά άνοιξε το σκορ στο 56’ μετά από τραγικό λάθος του Γιαν Βερτόνχεν και σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Γιουνς Καμπούλ, για να έρθει ο Αζάρ και να κάνει το 2-0. Όλα αυτά για να φτάσουμε στα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο Ντεμπά Μπα (που είχε αντικαταστήσει τον Ετό) πήρε επίσης το όπλο του και τιμώρησε την άμυνα της Τότεναμ. Το ίδιο έγινε και ένα λεπτό αργότερα, όταν οι αμυντικοί των «σπιρουνιών» υπέπεσαν σε ακόμη ένα τραγικότατο λάθος, ο Γιορίς δεν πρόλαβε και ο Σενεγαλέζος σφράγισε μια εμφατική και τεράστιας σημασίας νίκη.