Έδειξε ότι μπορεί!

Μπορεί να μην νίκησε, μπορεί να έμεινε στο 0-0 στην Ουαλία, ωστόσο η Σουόνσι έπαιξε στα ίσια την Νάπολι και άξιζε κάτι παραπάνω. Με ανάλογη εμφανίση, οι «κύκνοι» μπορούν να ελπίζουν πως ίσως κάνουν την «κηδεία» στον επαναληπτικό της Ιταλίας για τους «32» του Europa League!



Έδειξε ότι μπορεί!

Η ομάδα του Μονκ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς του «Liberty Stadium», είχε κλασικές ευκαιρίες, είχε σαφή υπεροχή –κυρίως στο πρώτο μέρος- και θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά σε πολλές των περιπτώσεων η μπάλα έφευγε είτε άουτ, είτε σταματούσε στους δύο πορτιέρτο των Ναπολιτάνων.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ουαλοί είχαν σχεδόν τριπλασίες τελικές (21-8), είχαν σχεδόν 70% κατοχή (68%)! Ο επαναληπτικός την επόμενη Πέμπτη (27/2) στο Σαν Πάολο της Νάπολι, όπου όλα είναι πλέον ανοιχτά!

Αξίζει να σημειωθεί πως το γήπεδο της Σουόνσι ήταν sold out, καθώς οι φίλοι του συλλόγου κατέκλυσαν κάθε γωνιά του για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους!

Το ματς:

Εξ’ αρχής ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός. Και φάνηκε πως υπήρχε διάθεση για καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Όπως κι έγινε δηλαδή. Αφού ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν χάσει από μία κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Η Νάπολι ήταν εξαφανισμένη. Ή για να είμαστε δίκαιοι, την έκανε να μοιάζει έτσι η απόδοση της Σουόνσι. Οι «κύκνοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο κι έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Υπολογίζαν όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, βάλ’ τε Καμπράλ! Ο γκολκίπερ των Ναπολιτάνων σταματούσε κάθε απόπειρα για γκολ των Πάμπλο Ερνάντεζ και Μπονί, ενώ ακόμα κι όταν ήταν εξουδετερωμένος, η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων που έβλεπαν τα σουτ τους να φεύγουν για ελάχιστα εκατοστά άουτ!

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε εν μέρει στα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μακριά απ’ την εστία τους, τους Ουαλούς που έδειχναν μπλοκαρισμένοι στο πρώτο τέταρτο. Και μπορεί η ομάδα του Μπενίτεθ να άλλαξε τερματοφύλακα, ωστόσο και ο Ρέινα ήταν σε ανάλογη κατάσταση με το συνάδελφό του και το απέδειξε στο σουτ του Ρούτλετζ! Τα λεπτά περνούσαν, με τους Ναπολιτάνους να ελέγχουν πλέον τον αγώνα και να μην απειλούνται, όπως συνέβαινε στο πρώτο 45 λεπτο. Την ίδια ώρα ο Βορμ απολάμβανε ίσως ένα από τα πιο εύκολα απογεύματά του και βάσει του ονόματος του αντιπάλου, αφού η άμυνα της Σουόνσι είχε εξουδετερώσει πλήρως όλα τα ατού των φιλοξενούμενων. Έτσι, μοιραία έμεινε το 0-0 με τους «κύκνους» να κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Βορμ, Ράνχελ, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μπρίτον, Κανάς (72’ Σέλβεϊ), Ερνάντεζ (56’ Ντε Γκούζμαν), Ρούτλετζ, Ντάιερ (79’ Εμνές), Μπονί

Νάπολι: Καμπράλ (46’ Ρέινα), Μάτζιο, Ενρίκε, Μπρίτος, Ρεβεγιέρ, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Καγεχόν, Ινσίνιε (74’ Μέρτενς), Χάμσικ, Ιγκουαΐν (84’ Πάντεφ)