Europa League - Φάση των «32» (preview)

Μετά τις χαμένες «μάχες» των Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στο Champions League, τη «σκυτάλη» παίρνουν απόψε οι δύο εκπρόσωποι του αγγλικού πρωταθλήματος στη φάση των «32» του Europa League. Τη αρχή κάνει η Τότεναμ που δοκιμάζεται στις 20:00 από τη Ντνιέπρ, ενώ στις 22:05 η Σουόνσι υποδέχεται τη Νάπολι στο «Λίμπερτι».



Europa League - Φάση των «32» (preview)

Να πετύχουν κάτι καλύτερο από τις Σίτι και Άρσεναλ θέλουν Τότεναμ και Σουόνσι, που απόψε ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στη νοκ-άουτ φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αμφότερες θα παρουσιαστούν με αλλαγή στη θέση του προπονητή σε σχέση με τα ματς της φάσης των ομίλων, καθώς η μεν Τότεναμ είχε τον Αντρέ Βίλας-Μπόας στην άκρη του πάγκου, η δε Σουόνσι τον Μίκαελ Λάουντρουπ. Πλέον τα ηνία ανήκουν στους Τιμ Σέργουντ και Γκάρι Μονκ, με τους δύο νεαρούς προπονητές να βρίσκονται νωρίς-νωρίς στην καριέρα τους μπροστά στην πρόκληση μιας καλής ευρωπαϊκής πορείας.

Ντνιέπρ-Τότεναμ (20:00)

Παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά και άπαντες στο στρατόπεδο των δύο ομάδων προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Στη φάση των ομίλων οι Λονδρέζοι πέρασαν κάνοντας το απόλυτο με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στις Ανζί, Σέριφ και Τρόμσο, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι του πρώην… Λονδρέζου, Χουάντε Ράμος τερμάτισαν δεύτεροι στο γκρουπ με τις Φιορεντίνα (πρώτη), Πάσος Φερέιρα και Παντούρι.

Ο Σέργουντ δεν θα έχει στη διάθεσή του απόψε τους Λαμέλα, Κίρικες και Σίγκουρντσον που παραμένουν τραυματίες, όπως και τους Γιορίς, Αντεμπαγιόρ, Λένον, Γουόκερ, Ντεμπελέ και Καμπούλ που έμειναν στην Αγγλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ντνιέπρ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Μάντζιουκ, Τσεμπεριάκοφ, Βλαντ, Κανκάβα, Ρόταν, Γκάμα, Πολιτίλοφ, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια

Τότεναμ: Φρίντελ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Νιούτον, Ρόουζ, Παουλίνιο, Καπού, Έρικσεν, Τσαντλί, Τάουνσεντ, Σολδάδο

Σουόνσι-Νάπολι (22:05)

Ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει απόψε η Σουόνσι. Οι «κύκνοι» (των οποίων  προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ) θα ψάξουν ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Νάπολι, με βασικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, ώστε να πάνε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στον ιταλικό Νότο για το δεύτερο ματς.

Στη φάση των ομίλων οι Ουαλοί τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τη Βαλένθια και πάνω από τις Κούμπαν Κράσνονταρ και Σεντ Γκάλεν, την ώρα που οι «παρτενοπέι»… υποβιβάζονταν από το Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που βρέθηκαν στο γκρουπ του… θανάτου με Ντόρτμουντ και Άρσεναλ, οι οποίες τους άφησαν 3ους στην τριπλή ισοβαθμία.

Ο Γκάρι Μονκ δεν μπορεί να υπολογίζει για ακόμα ένα ματς απόψε στις υπηρεσίες του Μίτσου, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Σέλβεϊ. Στην αντίπερα όχθη πρόβλημα στην πλάτη αποκόμισε ο Ιγκουαΐν στη νίκη με σκορ 2-0 επί της Σασουόλο, αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ράφα Μπενίτεθ.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Βορμ, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Τσίκο Φλόρες, Ράνχελ, Μπρίτον, Κάνιας, Ρούτλετζ, Ντάιερ, Έμνες, Μπονί

Νάπολι: Ράφαελ, Μάτζιο, Ραούλ Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Μπεχράμι, Τζεμάιλι, Χάμσικ, Μέρτενς, Ινσίνιε, Ιγκουαΐν