«Χρυσός» γάμος Αρσεναλ-PUMA

Στη μεγαλύτερη συμφωνία της ιστορίας της για τη χορηγία της φανέλας της προχώρησε η Αρσεναλ, ενώ παράλληλα η χορηγία αυτή είναι και η μεγαλύτερη που κάνει η εταιρεία PUMA.



«Χρυσός» γάμος Αρσεναλ-PUMA

Μετά από 20 χρόνια οι «κανονιέρηδες» αλλάζουν στρατόπεδο και έτσι από τον ερχόμενο Ιούλιο η εταιρεία PUMA θα αντικαταστήσει την εταιρεία NIKE ως ο επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού.

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό της συμφωνίας, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η Αρσεναλ θα βάζει στα ταμεία της 30 εκ. λίρες κάθε χρόνο του πενταετούς συμβολαίου της με την PUMA.  

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την συνεργασία με την PUMA, μια εταιρεία της οποίας η ποδοσφαιρική κληρονομιά και η καινοτομία συνδέεται με τη δική μας. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πρόοδο της ομάδα εντός και εκτός τωνν αγωνιστικών χώρων» τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου Ιβαν Γκαζίδης
 

«Καθώς οδεύουμε σε μια νέα εποχή για την ιστορία της εταιρείας, η Αρσεναλ αντιπροσωπεύει μια τεράστια εμπορική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη φήμη της PUMA ως παγκόσμια δύναμη» επισήμανε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας.  

Η συμφωνία της Αρσεναλ με την PUMA είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη στο αγγλικό ποδόσφαιρο μετά από εκείνη της Τσέλσι με την Adidas, η οποία είναι δεκαετούς διάρκειας και αποφέρει στους «μπλε» 30 εκ. λίρες ετησίως.

 

Top 5 χορηγίες φανέλας

Σύλλογος                     Εταιρεία          Ποσό εκ. λίρες (ετησίως)        Διάρκεια (έτη)

Τσέλσι                         Adidas             30                                            10

Αρσεναλ                      PUMA              30                                            5

Λίβερπουλ                   Warrior           25                                            6

Μάντσεστερ Γιουν.     Nike                 23,5                                         13

Μάντσεστερ Σίτι         Nike                 12                                            6