Πάει για χειμώνα το Μουντιάλ του 2022!

Στην αποκάλυψη πως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ δεν πρόκειται να διεξαχθεί το καλοκαίρι, αλλά μέσα στο χειμώνα, προχώρησε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.



Πάει για χειμώνα το Μουντιάλ του 2022!

Από τη στιγμή που το Κατάρ ανέλαβε τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 άρχισαν οι «ψίθυροι» ότι η τελική φάση δεν μπορεί να διεξαχθεί τους «παραδοσιακούς» μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εκείνη τη περίοδο στη χώρα.

Πλέον αυτό ήρθαν να επιβεβαιώσουν αρμόδια χείλη, καθώς ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τόνισε πως τα παιχνίδια δεν πρόκειται να διεξαχθούν καλοκαίρι, εκτιμώντας πως αυτά θα γίνουν μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουάριου.

«Οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν θα είναι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι θα τοποθετηθούν μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου και της 15ης Ιανουαρίου. Τότε οι συνθήκες είναι ιδανικές και θυμίζουν αυτές που επικρατούν τις ζεστές ημέρες της άνοιξης στην Ευρώπη με τη θερμοκρασία στους 25 βαθμούς. Αυτό είναι το καλύτερο για να παίξει κάποιος ποδόσφαιρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βάλκε.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν και επίσημα οι παραπάνω δηλώσεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίδραση από τις μεγαλύτερες λίγκες (ειδικά της Ευρώπης) οι οποίες θα αναγκαστούν να «κόψουν στη μέση» το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων τους εκείνη τη σεζόν, κάτι που συνεπάγεται με μεγάλες διαφοροποιήσεις τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.