Το δις εξαμαρτείν ουκ… Λίβερπουλ σοφής!

Η Λίβερπουλ δεν την «πάτησε» όπως πέρυσι κόντρα στην Όλνταμ! Το πρώτο γκολ του Ιάγκο Άσπας με την κόκκινη φανέλα «ξεκλείδωσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 54' και το αυτογκόλ του Ταρκόφσκι έγραψε το τελικό 2-0 πήρε χάρισε στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τη νίκη-πρόκριση στη φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.



Το δις εξαμαρτείν ουκ… Λίβερπουλ σοφής!

Με τον Στίβεν Τζέραρντ να ξεκινά για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του βασικός και τον Λουίς Σουάρες να μένει στον πάγκο και να περνά στη θέση του στο 76’, οι γηπεδούχοι… πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και τελικά «λυτρώθηκαν» με τον γκολ του Ισπανού επιθετικού στο 54ο λεπτό, πρώτου έρθει το αυτογκόλ του Ταρκόφσκι να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 82'.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι το «πάλεψαν» όσο μπορούσαν, χωρίς πάντως να καταφέρουν να κάνουν για δεύτερη σερί χρονιά την έκπληξη κόντρα στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ (νίκη-πρόκριση πέρυσι με σκορ 3-2 εντός έδρας).

Αντίπαλοι πατέρας και υιός Ρότζερς, με τον άσο των της Όλνταμ να αγωνίζεται για επτά λεπτά στο φινάλε του ματς.

Επόμενο... εμπόδιο για τους «κόκκινους» στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση από την αναμέτρηση της Μπόρνμουθ με την Μπέρτον.

Το ματς:

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Όξλεϊ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μέχρι την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Λουίς Αλμπέρτο. Από την πλευρά της η Όλνταμ μπορεί να μην απειλούσε (ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτό με μόλις ένα σουτ), ωστόσο είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, την οποία κρατούσαν σχετικά εύκολα (και περισσότερη ώρα) στα πόδια τους οι παίκτες της.  Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα αύξαναν την πίεσή τους. Αυτή δεν είχε όμως αποτέλεσμα και το 0-0 οδήγησε τελικά τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Ρότζερς προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, περνώντας στον παιχνίδι τους Κουτίνιο και Λούκας Λέιβα στη θέση των Βίκτορ Μόουσες και Λουίς Αλμπέρτο. Οι διορθωτικές κινήσεις του προπονητή των «κόκκινων» έπιασαν… τόπο γρήγορα, καθώς στο 54’ ο Ιάγκο Άσπας βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μετά από σέντρα του Στέρλινγκ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! Ο Ισπανός φορ έφτασε μάλιστα λίγο αργότερα μια… ανάσα και από ένα δεύτερο τέρμα, αλλά είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι του Όξλεϊ.

Η Όλνταμ πάντως δεν τα παράτησε και λίγο έλειψε να κάνει τη… ζημιά με τον Πετράσο στο 75΄. Ο Τζόουνς, ωστόσο, του είπε «όχι» και διατήρησε το 1-0. Στο 82’ μάλιστα ο Ταρκόφσκι άλλαξε την πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Στέρλινγκ και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να διαμορφώσει το 2-0 που τελικά «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» και χάρισε την πρόκριση στην φάση των «32» στη Λίβερπουλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Τουρέ, Άγκερ, Σισοκό, Κέλι, Τζέραρντ (76’ Σουάρες), Μόουσες (45’ Κουτίνιο) Χέντερσον, Στέρλινγκ, Άσπας, Λουίς Αλμπέρτο (45’ Λούκας Λέιβα)

Όλνταμ: Όξλεϊ, Γκράουντς, Κουσούνγκα, Ταρκόφσκι, Βεσελόφσκι, Σμιθ, Φίλισκιρκ, Πετράσο, Μέλορ (83' Ρότζερς), Ρούνεϊ (60’ Χάρκινς), Κλαρκ-Χάρις (60’ Ντέιτον)