Πολίτικη... προσπέραση (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ με ανατροπή στο μεγάλο ντέρμπι της Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ, υποχρέωσε τους «κόκκινους» να απομακρυνθούν από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον, απέχει μόλις έναν πόντο από το ρετιρέ, κάνοντας την πρωτοπόρο Άρσεναλ να αισθάνεται την… καυτή της ανάσα!



Πολίτικη... προσπέραση (video)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ανασυνταχθεί, να σταματήσει όσο μπορούσε το… διαβολικό «τρίο» των Σουάρεζ, Στέρλινγκ και Κουτίνιο και να ολοκληρώσει την ανατροπή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Δικαίως «φωνάζει» η Λίβερπουλ για τη φάση του 19ου λεπτού, όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ καθώς έφευγε μόνος απέναντι από τον Χαρτ.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ υποχώρησαν στην 4η θέση της βαθμολογίας και βρίσκονται πλέον στο -3 από την κορυφή, όπου βρίσκονταν μέχρι σήμερα το πρωί.

Αντίθετα, οι «πολίτες», προσπέρασαν την αντίπαλό τους και με την κατάκτηση των τριών βαθμών, καταλαμβάνουν το δεύτερο «σκαλί» του βαθμολογικού πίνακα, μόλις έναν πόντο μακριά από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.

Δείτε εδω πως κύλησε το ντέρμπι από τη live κάλυψη του england365.gr!

Το ματς:

Θα μπορούσε να είναι μια μάχη… ταχύτητας. Αυτής που ανέπτυσσε στις επιθέσεις της η Μάντσεστερ Σίτι και αυτή με την οποία έτρεχαν… διαολεμένα οι Σουάρεζ, Κουτίνιο και Στέρλινγκ όποτε τολμούσε η Λίβερπουλ να βρεθεί στα καρέ του Χαρτ. Στο πρώτο δεκάλεπτο απόλυτου ελέγχου από τους «πολίτες» πέρασε με ένα δοκάρι του Νάβας σε κεφαλιά που έκανε στο 5ο λεπτό, και από εκεί κι έπειτα, οι «κόκκινοι» ισορρόπησαν την κατάσταση. Και μπορεί στο 19’ ο Στέρλινγκ να στερήθηκε το γκολ με λανθασμένη απόφαση για οφσάιντ, αλλά… εκδικήθηκε στο 24ο λεπτό.

Από καταπληκτική κάθετη του Σουάρεζ, ο νεαρός φορ πέρασε τον Χαρτ και ο Κουτίνιο που τον ακολουθούσε και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0! Το γκολ, όπως ήταν απολύτως λογικό, έκανε τη Σίτι να τρέξει ακόμα περισσότερο, ωστόσο, το γκολ ήρθε από στημένη φάση, με κεφαλιά του Κομπανί το 31’ για το 1-1. Οι «πολίτες», ξεχύνονταν στην επίθεση μεταφέροντας τη μπάλα από τη μια περιοχή στην άλλη σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Βέβαια, γλίτωσαν το δεύτερο γκολ από τον Κουτίνιο στο 40’ με τον Χαρτ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση και στις καθυστερήσεις, ο Νεγρέδο με αριστερό σουτ, νίκησε τον Μινιολέ για την ανατροπή και το 2-1!

Η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να κάνει αυτή το παιχνίδι της και σε αντίθεση με τον τρόπο που εμφανίστηκε στο πρώτο μέρος, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε κατευθείαν το γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε το σκορ. Οι ρόλοι έμοιαζαν να έχουν αντιστραφεί, αφού η Σίτι χρησιμοποιούσε πλέον την ταχύτητά της για να επιτεθεί, όπως ακριβώς γινόταν στο πρώτο 45λεπτο από τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν λίγη ώρα για να… ξαναμπούν στο κλίμα και ο Αλβάρο Νεγρέδο αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Μινιολέ.

Η επόμενη, πολύ μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 73ο λεπτό. Ο Λουίς Σουάρεζ, προσπάθησε να φτιάξει ακόμα ένα γκολ για τη Λίβερπουλ, έκανε τη σέντρα από αριστερά για τον αμαρκάριστο Στέρλινγκ, αλλά αυτός, με «φάτσα» την εστία, σούταρε πολύ ψηλά! Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, στο τελευταίο 15λεπτο, έριξε στη «μάχη» και τον Έντιν Τζέκο, αλλά ήξερε πως οι αμυντικοί του έπρεπε να συνεχίσουν να μην εμποδίζουν τον Σουάρεζ. Ο Ουρουγουανός δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα μόνος του πια, κουράστηκε και η Σίτι, διαχειρίστηκε σωστά το ματς για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Κομπανί, Λέσκοτ, Νάβας, Γιάγια Τουρέ, Νεγρέδο (77’ Τζέκο), Σίλβα (87’ Χάβι Γκαρσία), Νασρί (72’ Μίλνερ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σισοκό, Λούκας (82’ Ιάγο Άσπας), Σκρτελ, Σακό, Άλεν, Χέντερσον, Σουάρεζ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (68’ Μόουζες)