Μια… άλλη Φούλαμ

Προπονητή άλλαξε, εικόνα άλλαξε και πλέον, φαίνεται ότι… αλλάζει και αποτελέσματα! Η Φούλαμ, έφυγε από το «Κάροου Ρόουντ» επικρατώντας 2-1 της Νόριτς και παίρνοντας ακριβώς αυτό που άξιζε στη Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ! Παρά το «τρίποντο», όμως, παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη…   



Μια… άλλη Φούλαμ

Οι «cottagers», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς, δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι και αφού κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, ήξεραν ότι έπρεπε να τα δώσουν όλα για όλα.

Υπό τις οδηγίες του Ρενέ Μόλενστιν, οι παίκτες της Φούλαμ πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους σε ένα αμφίρροπο ματς και κατάφεραν με γκολ του Πάρκερ στο 87ο λεπτό να πάρουν τη νίκη, όχι όμως και να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα!

Το γκολ του Γκέιλ στις καθυστερήσεις του αγώνα στο «Βίλα Παρκ» και η νίκη (1-0) της Κρίσταλ Πάλας επί της Άστον Βίλα, κράτησε τους «αετούς» στις σωτήριες θέσεις, στην ισοβαθμία με τη Φούλαμ, λόγω της υπεροχής στη διαφορά τερμάτων.

Το ματς:

Ήταν από τα παιχνίδια που οι άμυνες είχαν πολλή δουλειά και το κέντρο «γυμνό». Από περιοχή σε περιοχή κατευθυνόταν η μπάλα και το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, από τον οποίο, πρώτη ευνοήθηκε η Νόριτς. Με τον Γκάρι Χούπερ να σουτάρει και τη μπάλα να κοντράρει στον Άαρον Χιουζ, τα «καναρίνια» έκαναν το 1-0 στο 13ο λεπτό. Ο Ελμάντερ, δέκα λεπτά αργότερα, θα μπορούσε να βάλει τέλος στις ελπίδες της Φούλαμ, αλλά αφού προσπέρασε τον Στόκντεϊλ, βγήκε πολύ πλάγια και δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι «cottagers», παρέμεναν ενεργοί και με αυτοπεποίθηση για να φέρουν το ματς στα ίσια και το έκαναν στο 34’, με εκτέλεση φάουλ του Παϊτίμ Κασάμι! Το γκολ, ήρθε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτό του Πάρκερ, που όμως δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Άγγλος μέσος βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 55ο λεπτό, από κεφαλιά του Φερ που βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της Φούλαμ, ο Ρίτερ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Οι ευκαιρίες συνέχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη, με τη Νόριτς να απειλεί με νέα κεφαλιά του Φερ στο 65’ και τον Τααράμπ λίγο αργότερα να δοκιμάζει το πόδι του, χωρίς αποτέλεσμα. Οι «cottagers» έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν πολύ πιο σοβαρούς κινδύνους από τους αντιπάλους, το ροντέο δεν είχε τελειωμό, όμως στο 87ο λεπτό ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Μόλενστιν, με τον Σκοτ Πάρκερ να ολοκληρώνει την ανατροπή και να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στους Λονδρέζους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νόριτς: Ράντι, Γουίτακερ, Όλσον, Φερ, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Σνόντγκρας (72’ Χούλαχαν), Τζόνσον, Χούπερ, Ελμάντερ (63’ Φαν Βολφσβίνκελ), Ρέντμοντ

Φούλαμ: Στόκντεϊλ, Ρίτερ, Ρίτσαρντσον, Σίντουελ, Χιουζ, Αμορεμπιέτα, Νταφ (58’ Ρονταγέγκα), Πάρκερ, Τααράμπ (72’ Ντεγιάγκα), Κασάμι, Κατσάνικλιτς (92’ Ρίισε)