Νικητής… το ασχημόπαπο (video)

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της για ακόμα μια φορά, η Τσέλσι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι για τη Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας με σκορ 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Χωρίς να απειλήσουν την αντίπαλη εστία ολοκλήρωσαν το ματς οι «κύκνοι».   



Νικητής… το ασχημόπαπο (video)

Βάσει της εικόνα της αναμέτρησης, η Τσέλσι δεν είχε κανέναν λόγο να ανησυχήσει και αυτό που έπρεπε να διασφαλίσει, ήταν πως θα πετύχαινε έστω κι ένα γκολ για κατακτήσει το «τρίποντο».

Κάπως έτσι έγινε και με τον Εντέν Αζάρ να χρίζεται σκόρερ, οι «μπλε» επικράτησαν της προβληματικής και ακίνδυνης Σουόνσι.

Το ματς:

Το πάνω χέρι ευθύς εξ αρχής είχε η Τσέλσι στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι. Οι φιλοξενούμενοι, με φανερότατο πρόβλημα να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού και να σταματήσουν τους «μπλε», δεν έγιναν καθόλου απειλητικοί και ήταν τυχεροί που το σκορ του ημιχρόνου ήταν μόνο 1-0. Στο 20ο λεπτό, ο Μίκελ δεν πρόλαβε την ασίστ του Τέρι για να σκοράρει προ κενής εστίας, αλλά εννιά λεπτά αργότερα, ο Αζάρ με ξαφνικό σουτ άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν την ανάπαυλα, από καταπληκτική μπαλιά του Μάτα, ο Ετό βγήκε απέναντι από τον Τρέμελ, αλλά έκανε πολύ κακό πλασέ.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία και στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου. Από νέα, εξαιρετική μπαλιά του Μάτα, ο Ετό απέναντι από τον Τρέμελ θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ καλύτερο τελείωμα, αλλά πλάσαρε πάνως στον Γερμανό πορτιέρο. Η Σουόνσι, κατάφερε να πάρει τη μπάλα στην κατοχή της περισσότερο από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ό,τι κι αν έκανε, ο Πετρ Τσεχ παρέμενε ήρεμος και ανενόχλητος στην εστία του, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν οι «κύκνοι». Ο Φρανκ Λάμπαρντ στο 73’ έκανε δυνατό σουτ όμως και αυτός έπεσε πάνω στον Τρεμέλ που αντέδρασε σωστά και το ισχνό προβάδισμα των Λονδρέζων διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 


Goal Hazard - Chelsea 1-0 Swansea City - 26-12... από The-Best-Games

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μίκελ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Μάτα (72’ Σούρλε), Ραμίρεζ, Ετό, Όσκαρ (67’ Λάμπαρντ), Αζάρ (82’ Γουίλιαν)

Σουόνσι: Τρεμέλ, Ρανχέλ, Τέιλορ, Κάνιας (61’ Ντε Γκούζμαν), Αμάτ, Γουίλιαμς, Ποθουέλο (45’ Ερνάντεζ), Μπρίτον, Αλβάρο, Σέλβεϊ, Ράουτλετζ (76’ Μπονί)