Europa league-preview (6η αγωνιστική)

Με εντελώς διαφορετικούς στόχους και κίνητρα θα παραταχθούν στην τελευταία αγωνιστική του Europa league οι τρεις εκπρόσωποι της Αγγλίας. Αδιάφορη απέναντι στην Ανζί η Τότεναμ, στο… περιμένετε για την πρόκριση η Σουόνσι που αντιμετωπίζει τη Σεντ Γκάλεν, ένα μικρό… θαύμα περιμένει η Γουίγκαν που παίζει κόντρα στη Μάριμπορ.



Europa league-preview (6η αγωνιστική)

Σεν Γκάλεν-Σουόνσι (20:00)

Η εντός έδρας ήττα (0-1) της περασμένης αγωνιστικής από τη Βαλένθια έδωσε… παράταση στην υπόθεση-πρόκριση για τη Σουόνσι. Η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ αντιμετωπίζει απόψε την αποκλεισμένη Σεν Γκάλεν στην Ελβετία με στόχο τον ένα βαθμό που θα της εξασφαλίσει δεδομένα μια θέση στη νοκ-άουτ φάση του Europa League. Από τη στιγμή ωστόσο που οι «κύκνοι» βρίσκονται στο +3 από την 3η Κούμπαν Κράσνονταρ, η πρόκριση μπορεί να έρθει και σε περίπτωση ήττας, αρκεί να μην κερδίσει η παρέα του Τζιμπρίλ Σισέ τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», καλύπτοντας παράλληλα και την (υπέρ των Ουαλών) διαφορά τερμάτων.

Μάριμπορ-Γουίγκαν (20:00)

Ο Όουεν Κόιλ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γουίγκαν, με τον Ούβε Ρέσλερ να είναι ο αντικαταστάτης του στους Κυπελλούχους Αγγλίας. Οι «λάτικς» βρίσκονται μετά από πέντε αγωνιστικές στην 3η θέση του γκρουπ και σήμερα χρειάζονται μόνο τη νίκη απέναντι στην ουραγό Μάριμπορ. Μία νίκη που από μόνο της πάντως δεν αρκεί για την πρόκριση, η οποία θα έρθει μόνο αν στο άλλο ματς του γκρουπ η ήδη πρώτη Ρούμπιν Καζάν επικρατήσει της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Γουίγκαν αποχαιρετά τη διοργάνωση και στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στις υποχρεώσεις της στην Τσάμπιονσιπ.

Τότεναμ-Ανζί (22:05)

Έχοντας εξασφαλίσει ήδη τόσο την πρόκριση όσο και την πρωτιά του ομίλου της η Τότεναμ υποδέχεται στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» την Ανζί. Εντέλως αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης το παιχνίδι, από τη στιγμή που και οι Ρώσοι έχουν «τσεκάρει» ήδη (ως δεύτεροι) το εισιτήριο για την φάση των «32» της διοργάνωσης. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έχει προαναγγείλει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των «spurs», δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής φέτος, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.