Χότζον: «Δύσκολος ο όμιλος»

Το… αυτονόητο είπε ο Ρόι Χότζον αμέσως μετά το τέλος της κλήρωσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έφερε αντίπαλους της Αγγλίας τις Ουρουγουάη, Ιταλία και Κόστα Ρίκα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών» χαρακτήρισε δύσκολο τον όμιλο, δηλώνοντας πάντως απόλυτα αισιόδοξος.Χότζον: «Δύσκολος ο όμιλος»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρόι Χότζον:

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό! Με την Ιταλία και την Ουρουγουάη είναι σαν να έχουμε δύο επικεφαλείς στο γκρουπ. Γνωρίζουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Ιταλία, διότι ηττηθήκαμε από αυτήν στα προημιτελικά του Euro. Το μεταξύ μας ματς θα είναι σκληρό, αν συνυπολογίζουμε και τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν στο Μανάους, ωστόσο αυτό ισχύει και για τους δύο. Το θετικό από την κλήρωση είναι ότι έχουμε να κάνουμε μόνο ένα μεγάλο ταξίδι.

Ακόμα και η Κόστα Ρίκα είναι μια πραγματικά δυνατή ομάδα. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν με έχει προειδοποιήσει πόσο σκληροί είναι όταν τους αντιμετώπισε με τις ΗΠΑ στα προκριματικά.

Παραμένω πάντως αισιόδοξος, όπως κάνω πάντα όπως ξέρετε. Κανείς δεν κερδίζει τα παιχνίδια από την κλήρωση. Σε κάθε ματς είμαστε 11 εναντίον 11. Αν είσαι καλά προετοιμασμένος τότε μπορείς να νικήσεις και στα τρία. Είμαστε σε έναν όμιλο με τρεις αντιπάλους εξαιρετικής ποιότητας. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Βόρεια Βραζιλία που θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία».