Με Ουρουγουάη, Ιταλία και Κόστα Ρίκα

Στον 4ο όμιλο με τις Ουρουγουάη, Ιταλία και Κόστα Ρίκα κληρώθηκε η Αγγλία. Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας του Ρόι Χότζον καθώς και τις λεπτομέρειες των πόλεων και των ταξιδιών των Άγγλων κατά τη διάρκεια των τριών αγωνιστικών του ομίλου



Με Ουρουγουάη, Ιταλία και Κόστα Ρίκα

Δύσκολα εμπόδια στο δρόμο της Αγγλίας έφερε η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ!

Η ομάδα του Ρόι Χότζον βρέθηκε στο 4ο γκρουπ «παρέα» με ακόμα δύο Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, την Ουρουγουάη και την Ιταλία, με την Κόστα Ρίκα να αποτελεί στη… θεωρεία τον πιο «αδύναμο κρίκο».

Και αν για τους Ιταλούς και τους Ουρουγουανούς δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια, ομάδες σαν την Κόστα Ρίκα είναι… αίνιγμα και το england365.gr επιχειρεί να σας τις… συστήσει πριν βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ουρουγουάη:
 
Η Ουρουγουάη του Λουίς Σουάρες και του Έντινσον Καβάνι είναι η επικεφαλής του 4ου ομίλου.
 
Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ δυσκολεύτηκε αρκετά στην προκριματική φάση και χρειάστηκε τελικά τη διαδικασία των μπαράζ για να τσεκάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ουρουγουανοί τερμάτισαν στην 5η θέση της ζώνης της Λατινικής Αμερικής με 25 βαθμούς, πίσω από Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή και Εκουαδόρ.
 
Στα μπαράζ τέθηκαν αντιμέτωποι με την Ιορδανια, «καθαρίζοντας» με το εκτός έδρας 5-0 από το πρώτο ματς την υπόθεση-πρόκριση. Το δεύτερο παιχνίδι στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο έληξε χωρίς τέρματα.
 
Η Ουρουγουάη έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο φορές. Το πρώτο του 1930 ως διοργανώτρια, επικρατώντας της Αργεντινής 4-2. Το δεύτερο τρόπαιο ήρθε 20 χρόνια μετά, μέσα στη Βραζιλία, με νίκη(2-1) επί των διοργανωτών, σε έναν αγώνα που αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία…

Ιταλία: 
 
Το μεγάλο όνομα του ομίλου. Με τέσσερις κατακτήσεις στο ενεργητικό της και 17 παρουσίες σε τελική φάση Μουντιάλ, η Ιταλία κατατάσσεται στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του κόσμου. 
Ο δρόμος για την Βραζιλία ήταν βατός για τους Ιταλούς καθώς προκρίθηκε ως πρώτη σε έναν όμιλο με Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Αρμενία και Μάλτα πετυχαίνοντας έξι νίκες σε δέκα προκριματικούς αγώνες.
 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, έχει κάνει μια ανανέωση χωρίς όμως να χαθεί η ταυτότητα της ομάδας και έχει ενσωματώσει στο ρόστερ αρκετούς από τους νέους αλλά και πολύ ταλαντούχους παίκτες που έχει η χώρα. «Αστέρια» της ομάδας αυτής είναι οι Μπουφόν, Πίρλο, Μοντολίβο, Μπαλοτέλι αλλά το ταλέντο «ξεχειλίζει» στο σύνολο αυτό.
 
Κόστα Ρίκα:
 
Στην 4η συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ, η Κόστα Ρίκα. Χωρίς πολλές εμπειρίες αλλά με ένα νεανικό και ενθουσιώδες σύνολο, αποτελεί ένα ερωτηματικό καθώς όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αντίπαλοί της δεν γνωρίζουν πάρα πολλά πράγματα για αυτήν.
 
Ο τεχνικός της, Χόρχε Λουίς Πίντο Αφαναδόρ, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που στηρίζεται στην ταχύτητα του και στις τεχνικές αρετές κάποιων παικτών όπως είναι ο Τζόελ Κάμπελ της Άρσεναλ που αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό αλλά και τον Μπράιαν Ρουίζ!
 
Για να φτάσει στην Βραζιλία, η Κόστα Ρίκα, αφού πέρασε άνετα στην τελευταία προκριματική φάση, εκεί παρουσιάστηκε εξαιρετική. Τερμάτισε δεύτερη στην ζώνη της Κεντρικής Αμερικής, πίσω από τις ΗΠΑ και πάνω από Ονδούρα και Μεξικό και προκρίθηκε στα τελικά.