Αυτή είναι η μπάλα του Μουντιάλ (vid)

Λέγεται Μπραζούκα και αποτελεί σύμφωνα με τους ανθρώπους της Adidas ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Αυτή είναι η μπάλα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και βρίσκει σύμφωνο και τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος την παρομοίασε με αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ.



Αυτή είναι η μπάλα του Μουντιάλ (vid)

Η παρουσίασή της έγινε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την παρουσία των Καφού, Ζέεντορφ και Φρεντ να κλέβει την παράσταση. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Adidas αποτελεί καλύτερο προϊόν ακόμη και από την Τζαμπουλάνι, η οποία χρησιμοποιήθηκε στα γήπεδα της Ν.Αφρικής. «Η τζαμπουλάνι μας έκανε υπερήφανους αλλά η νέα μπάλα πραγματικά είναι ακόμη καλύτερη. Τεχνικά είναι ότι καλύτερο έχουμε φτιάξει και ανυπομονώ για το εναρκτήριο ματς».

Η Μπραζούκα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε δέκα χώρας και έχει δοκιμαστεί από σχεδόν 600 ποδοσφαιριστές ενώ πρόσφατα η φιλική αναμέτρηση Αργεντινής Σουηδίας διεξήχθη με αυτή την μπάλα, αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια του Λιονέλ Μέσι.

Οι Άγγλοι πάντως δύσκολα θα έχουν τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό γιατί δεσμεύονται από το μεγάλο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη Nike αν και όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος δεν θα είναι απίθανο, οι παίκτες του Ρόι Χότζον να προπονηθούν με αυτήν στο φιλικό με τη Δανία το Μάρτιο κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Στίβεν Τζέραρντ πάντως είχε να πει μόνο τα καλύτερα. «Οταν για μια μπάλα δεν ακούγονται πολλά σχόλια, τότε αυτό είναι καλό. Από τη μικρή επαφή που είχα, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα παράπονο. Είναι αληθινή και αξιόπιστη. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά για μένα. Η μπάλα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η αγαπημένη των παικτών και η Μπραζούκα της μοιάζει πολύ» τόνισε ο αρχηγός της Λίβερπουλ.

Όπως πάντως μπορείτε να διακρίνετε και στη φωτογραφία, η Μπραζούκα αποτελεί το πιο πολύχρωμο προϊον της Adidas από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 και έπειτα.