Χριστούγεννα στην κορυφή του chart!

Τα τραγούδια που θα διεκδικήσουν την κορυφή του βρετανικού τσαρτ την ημέρα των Χριστουγέννων έγιναν γνωστά σήμερα.



Χριστούγεννα στην κορυφή του chart!

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την ανακοίνωση του τραγουδιού που θα βρεθεί στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ τα Χριστούγεννα και πολλοί είναι οι διεκδικητές της πρώτη θέσης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι νικητές των reality τηλεπαιχνιδιών, αλλά και τα τραγούδια που «ντύνουν» χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις αναμένεται να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Την πρωτιά αναμένεται να διεκδικήσει φέτος ο νικητής του Xfactor (το οποίο γιορτάζει τα δέκα χρόνια), όπως και οι προηγούμενοι νικητές του show, Τζέιμς Αρθουρ και Λιονα Λιουις. Δυναμική παρουσία προβλέπεται πως θα έχουν και το δίδυμο Ριτσαρντ & Ανταμ που πήρε την τρίτη θέση στο φετινό Britain’s got talent, καθώς και η νικήτρια του show το 2009 Σούζαν Μπόιλ, η οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάνει ντουέτο με τον Ελβις Πρίσλει στο «O Come, All Ye Faithful».  

Στο παιχνίδι μπαίνει φέτος και το reality «Geordie Show» με τον Gaz να φιλοδοξεί  να βρεθεί στην κορυφή. Με περισσότερη εμπειρία θα διεκδικήσουν την πρωτιά μέλη συγκροτημάτων όπως οι Five, BWitched, LibertyX, Atomic Kitten τα οποία θα λάβουν μέρος στο reality Big Reunion, το οποίο θα ξεκινήσει να προβάλλεται το νέο έτος.

Το κομμάτι των Keane «Somewhere Only we know» που διασκεύασε η Λιλι Αλεν για τη διαφήμιση του πολυκαταστήματος John Lewis, έχει ήδη ανέβει στην κορυφή του τσαρτ, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό αν θα καταφέρει να διατηρηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.  

Το  «Highway to hell» των AC/DC είναι αυτό που προωθείται μέσω καμπάνιας για να επαναλάβει την επιτυχία που είχαν οι Rage against the machine με το «Killing in the name» το 2009, ;όταν και εκτόπισαν από την κορυφή τον νικητή του X-Factor.

Επίσης ανάμεσα στους διεκδικητές είναι ο 11χρονος Τζακ Τοπινγκ, ο οποίος είναι μέλος χορωδίας και τραγουδά το «Tomorrow» από το μιουζικαλ «Annie».  

Στα πρότυπα της επιτυχίας που γνώρισαν τραγούδια κινουμένων σχεδίων όπως ο Μπόμπ ο μάστορας ή παιδικών εκπομπών όπως τα Teletubbies, οι The Retrorobot θα κυκλοφορήσουν το «Christmas Robot»

Κάποια από τα τραγούδια που θα διεκδικήσουν την πρωτιά κυκλοφορούν ήδη, ωστόσο η πλειοψηφία θα κυκλοφορήσει την τελευταία εβδομάδα πριν ανακοινωθεί το τσαρτ, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση του uk chart top 40 θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.

 

Συνοπτικά οι διεκδικητές της κορυφής του uk chart

AC/DC – Highway To Hell

The Big Reunion - I Wish It Could Be Christmas Everyday

Gaz and Olabean FT The Risk and Emily Williams - Party Like A RockStar (Up Your Game Up)

Jack Topping – Tomorrow

James Arthur – Recovery

John Newman – Losing Sleep

Leona Lewis – One More Sleep

Lily Allen - Somewhere Only We Know

The Retrobot – Christmas Robot

Richard & Adam - I Saw Three Ships Come Sailing In (On Christmas Day)

Lucy Spraggan - Tea And Toast

Altern-8 - Activ-8

Susan Boyle and Elvis Presley - O Come, All Ye Faithful

X Factor Winner – TBC