Βραβεύει Φεργκιουσον το BBC

Βραβείο για τα επιτεύγματα του αναμένεται να λάβει από το BBC ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο πλαίσιο της 60ης τελετής BBC Sports Personality of the year. 



Βραβεύει Φεργκιουσον το BBC

Οι σχέσεις του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον με το BBC τα τελευταία χρόνια μόνο καλές δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Ένα ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της εκπομπής Panorama για τους ατζέντηδες στο χώρο του ποδοσφαίρου, στο οποίο ενέπλεκε και το όνομα του γιού του, Τζέισον ήταν η αιτία για να διακοπούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών πριν από επτά χρόνια.

Ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου το ισχυρότερο όπλο που θα μπορούσε να έχει ένα αγγλικό κανάλι στην ομάδα των σχολιαστών του και ενδεχομένως το BBC με το βραβείο να στοχεύει στην συμφωνία με τον Σκωτσέζο, ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια αποκατέστησε τις σχέσεις του με το βρετανικό δίκτυο.

Η τελετή στο πλαίσιο της οποίας βραβεύονται οι κορυφαίες προσωπικότητες της χρονιάς θα γίνει φέτος στο Λιντς στις 15 Δεκεμβρίου. 

Ο Φέργκιουσον ο οποίος είχε λάβει το βραβείο Lifetime Achievement και στην τελετή BBC Sports Personality of the year το 2001, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και της ITV για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως η παρουσία του Ροι Κιν (ο οποίος ήδη συνεργάζεται με το κανάλι) κάνει σχεδόν απίθανο οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας.