Έρχεται η «class of ‘92»

Ντοκιμαντέρ για την χρυσή φουρνιά του 1992 που έβγαλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «ενέπνευσε μια γενιά»  αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. 



Έρχεται η «class of ‘92»

Με τίτλο «The Class of 92» θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία των «χρυσών παιδιών» του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μέχρι την κορυφή της Ευρώπης το 1999.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ράιαν Γκίγκς, ο Πόλ Σκόουλς, ο Γκάρι και ο Φιλ Νέβιλ και ο Νίκι Μπατ, μπορεί να είναι οι κεντρικοί ήρωες όμως στο ντοκιμαντέρ μιλούν επίσης ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ερίκ Καντονά, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ, o Mάνι το μέλος του συγκροτήματος από το Μάντσεστερ, Stone Roses και ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

«Τα χρόνια που πέρασα με τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τα πιο ξεχωριστά στην καριέρα μου. Μεγαλώσαμε μαζί σαν οικογένεια και παίξαμε μαζί σε όλα τα επίπεδα θέλοντας να γίνουμε επιτυχημένοι. Στο τέλος, αυτό που πετύχαμε ήταν πέρα από τα πιο τρελά μας όνειρα» τόνισε ο Ντέιβιντ Μπεκαμ και συμπλήρωσε : «Μου άρεσε που συναντήθηκα και πάλι μαζί τους και μιλήσαμε ανοιχτά για τα χρόνια που ήμασταν μαζί».

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την πορεία της «γενιάς του 92» , ενώ παράλληλα παρουσιάζει και τις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές στη Βρετανία εκείνο το διάστημα.

«Όταν μας πλησίασαν για να κάνουμε αυτό το φιλμ, μου δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να θυμηθώ όλα τα γεγονότα όχι της καριέρας μου αλλά και των υπόλοιπων παιδιών. Παραμένουμε φίλοι ακόμη και ποιος θα απέρριπτε την ιδέα να κάνει μια ταινία με τους φίλους του» επεσήμανε ο Ράιαν Γκίγκς.