Κλείνει τις κερκίδες της «Khimki Arena» η UEFA

Κλειστό θα παραμείνει μέρος των κερκίδων της «Khimki Arena» στο επόμενο εντός έδρας ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως διέταξε η UEFA, τιμωρώντας έτσι τον ρωσικό σύλλογο μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάγια Τουρέ, στη πρόσφατη νίκη (2-1) της Μάντσεστερ Σίτι.   



Κλείνει τις κερκίδες της «Khimki Arena» η UEFA

Ο Ιβοριανός μέσος των «πολιτών», άκουσε από μερίδα οπαδών της ΤΣΣΚΑ να φωνάζει ρατσιστικά συνθήματα και να κάνει ήχους μαϊμούδων στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και αμέσως το κατήγγειλε.

Οι άνθρωποι της ρωσικής ομάδας, προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» το περιστατικό, τονίζοντας πως δεν ακούστηκε τίποτα ρατσιστικό από τις εξέδρες του γηπέδου, ωστόσο, η UEFA, όφειλε να κάνει την έρευνά της.

Όπως αποφάσισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, βάσει των στοιχείων που συνέλεξε και με την εφαρμογή νέου κανονισμού, η ΤΣΣΚΑ τιμωρήθηκε με κλείσιμο μέρος του κερκίδων της «Khimki Arena» για το επόμενο εντός έδρας ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (με Μπάγερν Μονάχου στις 27 Νοεμβρίου).

Αξίζει να σημειωθεί πως αν στο μέλλον παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο στην έδρα των Ρώσων, τότε θα αναγκαστούν να παίξουν ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών και να πληρώσουν πρόστιμο 50.000 ευρώ.