Ρούνεϊ: «Να βάλω γκολ στο Μουντιάλ»

Να βάλει ένα τέλος στην αφλογιστία του μετά από δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέλει ο επιθετικός της εθνικής Αγγλίας, Γουέιν Ρούνεϊ, αρχής γενομένης από το επερχόμενο Μουντιάλ της Βραζιλίας.



Ρούνεϊ: «Να βάλω γκολ στο Μουντιάλ»

Ο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πετύχει 28 γκολ σε 86 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο κανένα από αυτά δεν έχει επιτευχθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το 2006, στο Μουντιάλ της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι είχε τραυματιστεί λίγο πριν την έναρξή του, πήρε τελικά μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, ωστόσο στο Παγκόσμιου Κύπελλο της Βραζιλίας, ο Ρούνεϊ είναι πεπεισμένος να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλει τέλος στο αρνητικό ρεκόρ που τον κυνηγάει.

«Είμαι πεπεισμένος να το κάνω. Αυτό είναι κάτι που ήθελα να κάνω σε όλες τις άλλες διοργανώσεις αλλά δεν έγινε. Πάντα είμαι συγκεντρωμένος και θέλω να τα πάω καλά και θέλω να βοηθήσω την Αγγλία να είναι πετυχημένη»

«Δε πρόκειται να πιέσω τον εαυτό μου, όπως προφανώς και θέλω να παίξω καλά. Αυτός θα είναι ο 10ος ή 11ος χρόνος μου στην Αγγλία και προφανώς ο στόχος μου είναι να είμαι πετυχημένος και να κερδίσω τρόπαια. Έχω ακόμα χρόνο και ελπίζω να τα καταφέρω».