Απειλεί με μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2022 η FIFPro

Η Παγκόσμια ένωση Ποδοσφαιριστών, FIFPro, αναμένεται να καλέσει τα μέλη της για μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022, εάν αυτό διεξαχθεί το καλοκαίρι.



Απειλεί με μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2022 η FIFPro

Προειδοποίηση προς UEFA και FIFA έστειλε ο αντιπρόεδρος της FIFPro, Φιλίπ Πιάτ, καθώς με δηλώσεις του παρότρυνε τις δύο Ομοσπονδίες να μην συμφωνήσουν στη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 το καλοκαίρι.

Ο Πιατ σε δηλώσεις του άφησε πολύ ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινήσει… γη και ουρανό για να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων, και κατ’ επέκταση και του κόσμου που θα πάει στα γήπεδα, λέγοντας:

«Δεν θα παίξουμε καλοκαίρι στο Κατάρ. Το να αγωνίζεσαι με 40-45 βαθμούς Κελσίου δεν είναι σοβαρό, ακόμη κι αν βάλουν σύστημα αέρα στα γήπεδα. Δεν είναι σοβαρό, και όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που θα εμπλακούν. Ενημερωθήκαμε από την UEFA και τη FIFA πως δεν θα παίξουμε καλοκαίρι. Προτιμούμε να στείλουμε μία προειδοποίηση τώρα, από το να μας πουν ότι δεν τους είχαμε ενημερώσει. Τον χειμώνα δεν θα έχουμε πρόβλημα».