Βενγκέρ και Σίρερ συμφωνούν με Γουίλσιρ

Στο πλευρό του Τζακ Γουίλσιρ στάθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ μετά την έκταση που πήραν οι δηλώσεις του Άγγλου μέσου της Άρσεναλ μέσου περί χρησιμοποίησης μόνο Άγγλων ποδοσφαιριστών στην εθνική ομάδα της χώρας, οι οποίες προκάλεσαν και την αντίδραση του παίκτη του κρίκετ Κέβιν Πίτερσεν.



Βενγκέρ και Σίρερ συμφωνούν με  Γουίλσιρ

Ο Πίτερσεν, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Ν.Αφρική και αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο κρίκετ αντέδρασε στις δηλώσεις του Γουίλσιρ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter και οι δυο τους είχαν μια μίνι-συνομιλία με τον Πίτερσεν να υπενθυμίζει στον Γουίλσιρ τα παραδείγματα των Μο Φάρα, Τζάστιν Ρόουζ και Κρις Φρουμ.

 

Ο Βενγκέρ ωστόσο ήταν ξεκάθαρος. «Συμφωνώ απόλυτα με τον Γουίλσιρ. Πάντα έλεγα μάλιστα ότι και στον πάγκο της εθνικής ομάδας ο προπονητής πρέπει να είναι Άγγλος προκειμένου να μη χαθεί η ταυτότητα ενός έθνους. Αν δεν το προσέξουν αυτό οι εθνικές ομάδες θα γίνουν σαν τους συλλόγους και απλά θα αγοράζουμε διαβατήρια» τόνισε ο Βενγκέρ μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC και εξήγησε με επιχειρήματα την άποψή του, η οποία είναι σύμφωνη με αυτή του Γουίλσιρ. «Πρέπει να ξεχωρίσουμε ποιος είναι Άγγλος ποδοσφαιριστής και πραγματικά δεν είναι εύκολο. Έχω παίκτες στις μικρές ομάδες, οι οποίες τρεις διαφορετικές εθνικότητες. Αλλού γεννήθηκαν, αλλού μεγάλωσαν και αλλού κατέληξαν. Συνήθως αυτό συμβαίνει λόγω της ανάγκης της οικογένειας να βρει δουλειά και να μεγαλώσει τα παιδιά της. Οταν τους ρωτάω λοιπόν πως νιώθουν, βλέπω ότι είναι μπερδεμένοι. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Έχουν τα παιδιά αυτά το δικαίωμα της επιλογής και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα συμβαίνει και στην περίπτωση του Γιανουζάι»

 

Ιδια άποψη και ο Σίρερ

Εκτός όμως από τον Βενγκέρ, με τον Γουίλσιρ συμφώνησε και ο Άλαν Σίρερ. «Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ζεις σε μια χώρα 5-6 χρόνια, ότι μπορείς να αγωνιστείς και στην εθνική ομάδα. Ακόμη και όταν δεν είχαμε ομοσπονδιακό προπονητή αναρωτιόμουν γιατί να μην επιλέξει η ομοσπονδία έναν Άγγλο τεχνικό αφού έχουμε τόσους πολλούς και αρκετά καλούς. Και ναι, πιστεύω ότι για να παίξεις στην Αγγλία πρέπει να είσαι Άγγλος και να έχεις γεννηθεί στην χώρα»