Τυχερή και στο… χειρότερο σενάριο

Ακόμα και σε περίπτωση που τελικά δεν καταφέρει να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014, η εθνική ομάδα της Αγγλίας, θα σταθεί τυχερή όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στα πλέι-οφ των καλύτερων δεύτερων των προκριματικών ομίλων.  



Τυχερή και στο… χειρότερο σενάριο

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας αντιμετωπίζει την προσεχή Παρασκευή το Μαυροβούνιο και την επόμενη Τρίτη, την Πολωνία, σε δύο εξαιρετικά κρίσιμα παιχνίδια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στο Ρίο.

Το σύνολο του Ρόι Χότζον θέλει να εξασφαλίσει την παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 8ου προκριματικού ομίλου, αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει κι επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο της κατάληψης της δεύτερης θέσης, τότε τα «τρία λιοντάρια» δεν θα πρέπει να τα… βάψουν μαύρα.

Αυτό, διότι θα ισχύσει κανονικά ο διαχωρισμός ισχυρών και αδύναμων ομάδων από αυτές που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των γκρουπ τους, στο φινάλε της προκριματικής φάσης. Δηλαδή, η Αγγλία θα αποφύγει αντιπάλους όπως οι Πορτογαλία, Γαλλία και Κροατία.

Την 21η Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί κλήρωση στη Ζυρίχη, για τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. Στην κλήρωση αυτή, θα συμμετέχουν οι οχτώ δεύτερες εθνικές ομάδες, αφού μια θα μείνει εκτός από τους συνολικά εννέα προκριματικούς ομίλους.

Αυτές οι οχτώ, λοιπόν, θα χωριστούν σε τέσσερις των υψηλών θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης και ισάριθμες των χαμηλότερων θέσεων. Η επιλογή αυτή και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα μπουν στα δύο δοχεία των τεσσάρων, θα γίνει βάσει της παγκόσμιας κατάταξης που θα δημοσιευθεί την 17η Οκτωβρίου.

Τα πρώτα παιχνίδια των πλέι-φ θα πραγματοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 19 του ίδιου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να προκύψουν οι καλύτερες δεύτερες εθνικές ομάδες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα κόντρα στις ομάδες που τερμάτισαν στην έκτη θέση των γκρουπ. Αυτό γίνεται λόγω της παρουσίας πέντε αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων σε έναν από τους ομίλους, σε αντίθεση με τις έξι ομάδες των υπολοίπων.