Η εξομολόγηση του Βίλας-Μπόας!

Δεν υπήρξε θέμα που να μην… πιάσει ο Αντρέ Βίλας-Μπόας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «L’ Equipe».  Διαβάστε όσα είπε για την προσέγγιση από την Παρί, τους λόγους που έμεινε στην Τότεναμ, τον Μπέιλ, τον Μουρίνιο που… δεν τον ήθελε δίπλα του αλλά και την αποτυχημένη αποστολή του στην Τσέλσι.



Η εξομολόγηση του Βίλας-Μπόας!

.Ο Βίλας-Μπόας είναι ένας προπονητής που από την απόλυτη… απογείωση στην Πόρτο, προσγειώθηκε απότομα στην Τσέλσι, απαξιώθηκε και πλέον στην Τότεναμ αναζητά την καθιέρωση.

Ο Πορτογάλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «L’ Equipe» ρωτήθηκε και απάντησε για όλα. Και μάλιστα χωρίς να προσπαθήσει να κρυφτεί…

Αναλυτικά:

Για την σχέση του με την Παρί Σεν Ζερμέν και την προσέγγιση του το περασμένο καλοκαίρι:

«Έχω μία πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαίφι και μιλάμε συχνά. Έχουμε αλληλοσεβασμό. Είναι γνωστό ότι η γαλλική ομάδα με προσέγγισε το περασμένο καλοκαίρι αλλά ήθελα να μείνω στην Τότεναμ για να συνεχίσω το έργο που ξεκινήσαμε πέρυσι και για να συμπληρώσω διετία σε ομάδα για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Η διοίκηση έλαβε σοβαρά υπόψη της τις εισηγήσεις μου, όπως ήταν η πρόσληψη του Φράνκο Μπαλντίνι στην θέση του εκτελεστικού διευθυντή. Ήθελα να συνεχίσω την δουλειά εδώ…».

Για το αν κολακεύτηκε από την Παρί:

«Είναι αλήθεια ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένας ελκυστικός σύλλογος και το να αρέσει η δουλειά σου σε άλλους είναι κολακευτικό. Ωστόσο, η Παρί τώρα παίρνει εμπειρίες που η Τότεναμ έχει ήδη. Η Τότεναμ για την ακρίβεια είναι αυτή την στιγμή ένα βήμα μπροστά από την Παρί. Επίσης, με την επενδύσεις που έχουν γίνει στην γαλλική ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, η φιλοδοξία είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Για μας, είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, ποτέ δεν φτάσαμε με την Παρί σε επίπεδο επίσημης πρότασης».

Για τον Γκάρεθ Μπέιλ:

«Με την αποχώρηση του Μπέιλ, οι υπόλοιποι παίκτες ανέλαβαν περισσότερες ευθύνες. Ξέρουν ότι αν κάνουν καλές εμφανίσεις, θα είναι αυτοί στο επίκεντρο και για τον κόσμο οπότε έχουν ένα ακόμα κίνητρο να παίξουν καλά. Ο Μπέιλ έχει την προοπτική να φτάσει τον Κριστιάνο. Ο Ρονάλντο όμως έχει αποδείξει ότι είναι κορυφαίος πριν καν πάει στην Ρεάλ, από όταν έπαιζε στη Γιουνάιτεντ. Ο Μπέιλ είχε μία μόνο εκπληκτική σεζόν. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει μπορεί να γίνει κορυφαίος αλλά πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Στην Ρεάλ δεν θα είναι το μεγάλο αστέρι όπως ήταν εδώ…».

Για τα χρήματα που δόθηκαν για την μεταγραφή του:

«Έτσι είναι η αγορά αυτή την στιγμή… Θα μπορούσε να έχει κοστίσει και περισσότερα.»
 
Για τον Ζοσέ Μουρίνιο:

«Η σύγκριση με τον Μουρίνιο δεν έχει λογική για πολλούς λόγους. Μπορεί να έμαθα δίπλα του αλλά είμαι τελείως διαφορετικός σαν χαρακτήρας, στην συμπεριφορά μου και στον τρόπο δουλειάς μου. Έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Σαφώς ο Ζοσέ ήταν πολύ σημαντικός στην καριέρα μου γιατί μου έδωσε εμπειρίες που δεν θα μπορούσα να βρω αλλού. Είχαμε εξαιρετική επαγγελματική σχέση αλλά από την μέρα που οι δρόμοι μας χώρισαν, άρχισα να κάνω πράγματα με τον δικό μου τρόπο. Η φιλοσοφία μου είναι να φτιάχνω επιθετικές ομάδες που έχουν κατοχή. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και μόνο και ενδεχομένως κάποιες φορές να το πληρώνουμε».

Για την επαγγελματική τους σχέση:

«Ποτέ δεν ήμουν βοηθός του Μουρίνιο. Συνεργαστήκαμε στο επιτελείο κάποιων ομάδων αλλά ποτέ δεν ήμουν ο άμεσος συνεργάτης του. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που διακόψαμε την συνεργασία μας. Πίστευα ότι έχω πολλά περισσότερα να δώσω αλλά δεν ήθελε να έχει κάποιον δίπλα του.»

Για την εμπειρία του στην Τσέλσι:

«Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για μένα γιατί με βοήθησε να καταλάβω ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Ήμουν ο ίδιος προπονητής που ήμουν και στην Πόρτο. Ήθελα η ομάδα να ακολουθεί τις οδηγίες μου αλλά δεν είχα ανταπόκριση και στήριξη σε αυτό. Αυτό με έμαθε πολλά και τώρα στην Τότεναμ κάνω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Είναι θέμα δυναμικής. Όταν νικάς, όλοι στην ομάδα και η διοίκηση σε ακολουθούν… Και στην Τσέλσι μπαίνεις γρήγορα σε μεγάλη πίεση. Τώρα χειρίζομαι διαφορετικά την κατάσταση με τους παίκτες-κλειδιά. Στην Τσέλσι ήθελα να χειρίζομαι τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις την στήριξη της διοίκησης και δεν την βρίσκεις παντού. Στην Πόρτο, για παράδειγμα, την είχα…Στην Τσέλσι όντως απέτυχα. Έπρεπε να πετύχω και δεν τα κατάφερα. Δεν ξέρω αν ήταν μία αποστολή ανέφικτη… Ίσως μπορούσα να τα έχω καταφέρει αλλά ίσως και να ήταν όντως αδύνατο».

Για το πρότζεκτ της Τότεναμ:

«Μίλησα με πολλές ομάδες αλλά το πρότζεκτ της Τότεναμ με κέρδισε. Η προοπτική του νέου γηπέδου, ενός προέδρου που θέλει να εξελιχθεί η ομάδα του… Το βασικό είναι να καθιερωθούμε στις πρώτες θέσεις στην Αγγλία για να παίζουμε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι αποτύχαμε γιατί πληρώσαμε την “κοιλιά” που κάναμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο».