Και επίσημα υποψήφιο το Γουέμπλει

Το Λονδίνο, η Γλασκώβη, το Κάρντιφ και το Δουβλίνο είναι μεταξύ των 39 υποψήφιων πόλεων για να φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA.   



Και επίσημα υποψήφιο το Γουέμπλει

Τις 32 ομοσπονδίες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για να διοργανώσουν αγώνες του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2020, ανακοίνωσε η ευρωπαική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, οι δώδεκα εκ των οποίων θα φιλοξενήσουν ματς ομίλων και ένα ματς νοκ-αουτ, ενώ μια πόλη θα αναλάβει τη διοργάνωση των ημιτελικών και του τελικού.

Οι υποψήφιες πόλεις είναι : Αθήνα, Ερεβαν, Μπακού, Μίνσκ, , Βρυξέλλες, Σόφια, Ζάγκρεμπ, Πράγα, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Ελσίνκι, Λιον, Σκόπια, Μόναχο, Βουδαπέστη, Ιεροσόλυμα, Ρώμη, Μιλάνο, Αστάνα, Αμστερνταμ, Βαρσοβία, Χορζόφ, Λισσαβώνα, Πόρτο, Δουβλίνο, Βουκουρέστι, Αγία Πετρούπολη, Γλασκώβη, Βελιγράδι, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Βαλένθια, Στοκχόλμη, Κωνσταντινούπολη, Κίεβο, Ντόνετσκ και Κάρντιφ.  

Η τελική απόφαση για τις διοργανώτριες πόλεις θα παρθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από την εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Εξαιρετική θεωρεί την προοπτική η Αγγλία να αγωνιστεί για το EURO 2020 μπροστά στο κοινό της, ο γενικός γραμματέας της αγγλικής ομοσπονδίας Αλεξ Χόρν. «Θα είμαστε ενθουσιασμένοι αν το Λονδίνο και το Γουέμπλει επιλεγούν να διοργανώσουν κάποιους αγώνες και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ΟΥΕΦΑ στη διαδικασία της επιλογής» συμπλήρωσε.