Μουντιάλ το χειμώνα θέλει η Ευρώπη

Την στήριξη τους στο πλάνο να διεξαχθεί τον χειμώνα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, ανακοίνωσαν οι 54 ομοσπονδίες-μέλη της ΟΥΕΦΑ έπειτα απο συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ.



Μουντιάλ το χειμώνα θέλει η Ευρώπη

Στην απόφαση ότι δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, κατέληξαν οι 54 ομοσπονδίες που απαρτίζουν την ΟΥΕΦΑ.

Παρά την αρχική συμφωνία, προκύπτει ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση και αυτό αφορά τους μήνες που θα διεξαχθεί η διοργάνωση.  Οι βρετανικές ομοσπονδίες φαίνεται πως επιθυμούν το Παγκόσμιο Κύπελλο να μην συμπέσει με την εορταστική περίοδο που παραδοσιακά γίνονται αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη, η ΟΥΕΦΑ φαίνεται να προτιμά τη λύση να γίνει τον Ιανουάριο ώστε να μην επηρεαστεί το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Βορείου Ιρλανδίας και αντιπρόεδρος της FIFA Τζιμ Μπόις, οι ομοσπονδίες δεν θέλουν να πιέσουν τη FIFA να λάβει άμεσα την απόφαση.  «Έχουμε ακόμη εννέα χρόνια και η άποψη είναι πως η παγκόσμια ομοσπονδία θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και να βρει τη λύση που θα προκαλέσει τη μικρότερη αναστάτωση στο ποδόσφαιρο».

Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αναμένεται να συμφωνήσει κατ’αρχην για την μετάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το χειμώνα, στην συνεδρίαση της που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 3 Οκτωβρίου.